Skip to main content
  • 17.04.2013.

Music Tech Fest u Londonu i Rijeci

Pokrenut tek prošle godine, engleski se Music Tech Fest već nametnuo kao nezaobilazan festival za sve one koje zanima pozadinska struktura glazbe.

Piše: 


Poznat kao festival glazbenih ideja, festival ove godine počinje 17. te traje do 19. svibnja u Londonu, a ujedinjuje predvodnike glazbene industrije kao što su EMI, Shazam, Spotify, Wired, BBC, SoundCloud, MixCloud, Last.fm, Warp Records i Ninja Tune, ali i brojne izvođače, developere aplikacija, znanstvenike, pa čak i hakere.

Ovogodišnje izdanje donosi dvije pozornice smještene na Londonskome digitalnome poluotoku unutar nagrađivanog kompleksa Ravensbournea, a predstavljeno će dati dobar uvid u najnovija postignuća glazbene industrije i tehnologije. Kao vrhunac festivala nameće se 24-satno zbivanje pod nazivom 3D Music Hack Camp unutar kojeg će se stvarati glazba od svega što se nađe u neposrednoj blizini, a najbolje će improvizacije biti nagrađene.
{youtube}PBCQE95YBc4{/youtube}

Sam festival organiziran je od strane Stromatolitesa, grupe kreativaca koji ove godine stižu i na prvi međunarodni festival Republika, Svjetski susret kreativaca iz područja progresivne kulture koji se održava u Rijeci od 18. do 20. srpnja. Republika, u zajedničkoj organizaciji Grada Rijeke i pojedinaca koji su pokrenuli novosadski EXIT, donosi trodnevni program koji se sastoji od šest usporednih dijelova od kojih pak neke organiziraju cijenjeni svjetski festivali kao što su SHARE (Beograd/Bejrut), A MAZE (Berlin/Johannesburg), PAUSE (Melbourne), East Doc Platform (Prag), a njima se priključuje i ekipa iz Music Tech Festa.

Kompleks bivše tvornice „Rikard Benčić“ i nekadašnji Titov brod „Galeb“ dvije su riječke adrese na koje se trebaju uputiti svi  koji su željni razmjene iskustava, ideja s nekim od vodećih umova današnje glazbene industrije, ali i dobre stare zabave.
{youtube}i9aZvk2IeTY{/youtube}

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2