Skip to main content
  • 30.03.2013.

Festival Republika na ljeto u Rijeci

Republiku, u suradnji s Gradom Rijekom organiziraju neki od ključnih ljudi koji su stajali iza novosadskog festivala EXIT proteklih 13 godina.

Piše: 


Ovog ljeta u Rijeci započinje međunarodni događaj Republika – Svjetski susret kreativaca iz područja progresivne kulture. Festival će se održavati od 18. do 20. srpnja, a osmišljen je kao kombinacija ljetne škole, konferencije i festivala. U Rijeku će dovesti neke od najkreativnijih i najuzbudljivijih umova današnjice i omogućiti mladima iz Hrvatske, regije i svijeta  da s njima, i međusobno, razmijene ideje, iskustva i inspiracije.

Ovaj festival kreativnosti obuhvatit će radionice, igraonice, predavanja, prezentacije, instalacije, koncerte i zabavne sadržaje. Trodnevni program Republike sastoji se od šest paralelnih dijelova. Neke od njih organiziraju  prestižni svjetski festivali kao što su SHARE (Beograd/Bejrut), A MAZE (Berlin/Johanesburg), PAUSE (Melburn), East Doc Platform (Prag), putujući festival inovacija SeedCamp, a neki će se premijerno dogoditi upravo na Republici kao, primjerice, Art Expo Forum – godišnja smotra likovnog stvaralaštva u Hrvatskoj. Poduzetničko-tehnološki dio događanja činit će RockPaperStartups.

Republika će se održati u kompleksu bivše tvornice "Rikard Benčić" i na brodu Galeb, nekadašnjem Titovom brodu mira, najavio je na konferenciji za medije gradonačelnik Vojko Obersnel i istaknuo da će budućnost ovih objekata biti zanimljiva kao i njihova prošlost.

Bojan Bošković, suosnivač i dugogodišnji generalni menadžer novosadskog Festivala Exit i Share Festivala sa zadovoljstvom je pristao biti suorganizator ovakvog dođađaja, pogotovo zato što prošlost, sadašnjost i jedinstveni geografski položaj Rijeke čine je savršenim gradom za ovakav ambiciozni događaj. Naglasio je da su svi pozvani sudionici već sada potvrdili svoj dolazak na festival.

sonus 2
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju