Skip to main content
  • alt
  • 20.06.2015.

Na drugom danu Flowa kroz zvučnike teku…

Subota 27. lipnja razasipat će imena preko tri ljubljanska floora uključena u glatki klizavi Flow u kojem vanjski svijet ne postoji.

 
Na Mainstageu, Ljubljana Backyardu i Gallery Baru zateći će se 19 umjetnika pa će tako Main Stage plesati uz Pet Shop Boys, Run The Jewels, Bad Copy, Torula, Johnatana i Jordiea. 

alt

 
Ljubljana Backyard biti će najzaposlenija pozornica uz Antala, Huneea, San Prophera, Bonoboa, Felvera, Trevora Feep Jr., Niplodoka i Splinterhouse, dok će Gallery bar potresti Vuka, Dulash Der DJ, Tha Disko Don, Wichiwaka i E.B. King.

alt

 
No posebno se veselimo nastupu Bonoboa i našeg domaćeg Fevera koji je skoknuo preko granice na ovu festivalsku bombu. Bonobu na rodnom listu piše Simon Green i britanski je Dj i producent koji je na sceni prisutan već desetljeće i pol.
 
Prije no što se sljubio sa svojim novim aliasom Bonobo mogli ste ga zateći iza pulta i pod imenom Nirobi samoga, ili pak kao Nirobi i Barakas duo u kombinaciji s Robertom Luisom.

alt

 
Bonobo se ustoličio kao jedan od pionira downtempa izdavanjem prve samostalne trake 1999, imena “Terrapin” i to baš na Robertovoj kompilaciji When Shapes Join Together, na čijem je labelu ujedno izdao i prvi samostalni album “Animal Magic”
 
Nakon ovoga uslijedilo je još pet albuma i DVD s live turneje koja ga je provela kroz 30 zemalja, a za live izvedbe materijala oformljen je i 12-člani bend.
 
Felver je pak naše gore list, entuzijast, perpetuum mobile, jednako dobar iza pulta kao i kao bestjelesni glas na radio stanicama. Ponekad ga nazivaju enfant terrible domaće scene, ali sve što mi imamo za reći je da je jedan od onih koji je ucrtao Hrvatsku na kartu svjetskog clubbinga.

alt

 
Stereo Studio, kao njegov najpoznatiji projekt, i danas se smatra jednim od žarišta na kojima je rasla Hrvatska scena i lako ga možemo postavit bok uz bok i uho uz uho s projektima globalnog profila. No krajem prethodne godine rodio se još jedan fantastični serijal partyja nazvan Stereotip koji će nesumnjivo preuzeti ovu štafetu. 
 
Ulaznice se mogu kupiti na www.eventim.hr – trodnevne festivalske po cijeni od 96,50 eura, dvodnevne za 73,50 eura, za petak i nedjelju za 46,50 eura te za subotu za 56,50 eura. no za sav dodatni info i nabrijavanje na festival skokni na neki od linkova niže. 
 
 
 
 
 
Vidimo se na Flowu dragi naši!
 
sonus 2
sea star mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju