Skip to main content
  • 10.07.2023.

Nadolazeći Forestland festival donosi cijelo bogatstvo elektroničkog zvuka

Za 11 dana počinje 11. izdanje omiljenog festivala sa sjevera Hrvatske

Piše: 

Magična šuma nedaleko od mjesta Brezje na sjeveru Hrvatske, spremna je da ugosti još jedno izdanje Forestland festivala od 21. do 23. srpnja na kojem će nastupiti više od 60 izvođača.

Na Forestland pozornicama će se izmijeniti brojni glazbenici koji donose što elektroničke, što hip-hop, trap live nastupe i DJ setove. Neizostavni dio Forestlanda uz glavnu pozornicu je Forestroom koji i ove godine unosi novitete u festivalski program.

Prvog dana festivala, u petak 21. srpnja, festival prepušta Forestroom ženskim elektroničkim snagama. Rosana Rabuza, Risa Brown, Emily na sjever Hrvatske stižu iz Slovenije i samo su dio talentirane ženske postave koja će svirati na Forestlandu.

Rosana Rabuza je DJ-ica rodom iz Maribora, koja svoje ime gradi u austrijskom Grazu. Svoju rezidencijsku ulogu pronašla je u klubu Bunker, a njeni glazbeni odabiri su u hard techno stilu kojeg je još prošle godine prezentirala publici na Forestlandu.

Risa Brown je po danu studentica laboratorijske medicine, a noću DJ-ica. Svoju ljubav je pronašla u house zvuku, a svrha njenih setova je natjerati partijanere na ples te ih upustiti ih u putovanje od housea do disca.

Emily je energična DJ-ica s adresom u Ljubljani. Od malih nogu povezana je s elektroničkom glazbom, a nakon završetka plesne akademije u Barceloni, otisnula se u glazbene vode. Pronašla se u tech-house zvuku, a u kratkom vremenu na sceni imala je rpiliku nastupati po Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji.

Drugog dana festivala, u subotu 22. srpnja, Forestroom preuzimaju zanimljiva i atraktivna elektronička imena iz Hrvatske i svijeta. Uz velikog gosta iz Španjolske Ramira Lopeza, drugu večer za pozornicom će se izmjenjivati iskusni DJ-evi poput Tomo in der Muhlena, Alicana Baykara i drugih zanimljivih imena.

Tomo in der Muhlen je dugogodišnji akter u svijetu glazbe. Bavio se produkcijom, televizijom, reklama…Ali ipak njegova istinska ljubav je u elektroničkoj glazbi, u ulozi DJ i producenta te igranjem s modularnim synthovima i raw techno zvukovovima. Njegovi live setovi donose hibridno spajanje Abletona live i originalnih produkcija modularnih synthova.

Alican Baykara stiže iz Turske i više od 10 godina je bio na europskim turnejama kao bubnjar brojnih bendova, prije nego što 2015. odlučio za promjenu glazbenog smjera i početka DJ karijere. U manje od pola desetljeća karijere, Alican Baykara zagrijavao je plesne podije za najveća elektronička imena, svirao je na brojnim važnim festivalima te je odradio veliku turneju Njemačkom gdje je svirao u glasovitom Kit Kat klubu u Berlinu.

Festival je u svom 11. izdanju ostvario suradnju s projektom Serbia Creates Music koji na Forestland šalje mlade i talentirane glazbenike da predstave svoje umijeće. Potvrđen je dolazak Natalije Dragomirović poznatije kao Talia. Mlada beogradska studentica aktivan je član dvaju orkestara, a od nedavno je pokrenula i svoju DJ karijeru kroz koju donosi jedinstveni zvuk u svijet elektroničke glazbe.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: Forestland Festival Xi

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2