Skip to main content

Najveći interes za Future Scope event ikad, dosad prodano više od 4 tisuće ulaznica

Legenda elektronske glazbe Jeff Mills na Jarunu će rasplesati Zagreb, neke ideje za pozornicu dao je sam Paul Kalkbrenner

Piše: 

Zagreb s nestrpljenjem iščekuje 21. izdanje Future Scopea koje nam se bliži. Prvog dana na Velikom jarunskom jezeru glavna zvijezda je legendarni Jeff Mills. Ovaj američki DJ u petak, 12. svibnja razveselit će brojne hrvatske obožavatelje.


Foto: JACOB KHRIST

Jeff je rođen u Detroitu, smatra ga se ocem techno glazbe, a danas ga diljem svijeta zovu "The Wizard". Glazbom se počeo baviti s 23 godine kao bubnjar. No, vrlo brzo svoju karijeru usmjerava na elektronsku glazbu. Već 1989. počinje producirati i zajedno sa svojim prijateljem osniva Underground Resistance (UR) gdje izdaje pod imenima kao što su Mills- Art, X-101 te Jeff Mills. Kasnije napušta UR te osniva svoj vlastiti label pod imenom Axis Records, koji  prelazi u Purpose Maker, gdje istoimeni album prolazi s najvišim ocjenama te slovi za jedan od najboljih techno albuma svih vremena.

Posebno je zanimljiva Roland TR-909 ritam mašina, koja je u današnjem svijetu glazbe prava rijetkost, a Jeff ju još uvijek koristi na svim svojim nastupima. Sama potvrda da je Mills jedan od najboljih među najboljima su njegovi čak 3 sata dugački setovi, u kojima vrti i do 100 ploča što je u svijetu DJ-inga prava poslastica za sve fanove techna koji vole plesati uz prave klasike ovog žanra. Dok neki DJ-evi svoje setove isplaniraju unaprijed, Mills smatra to bezveznim te svoje setove želi napraviti jedinstvenima. Upravo jedan nas takav set očekuje na Jarunu u Zagrebu. Njegova skromnost je nadaleko poznata, na nastupe putuje sam, bez pratnje tour managera, a u hospitality rideru mu stoji samo bočica vode i limeka coca-cole.

Uz Jeff Millsa u petak nastupa i Derrick May, tvorac himne "Strings of Life" te domaće snage Petar Dundov i DJ Kiki. Bit će ovo prava uvertira za spektakl koji nas očekuje u subotu, 13. svibnja kada na impozantnoj pozornici od 150 m2 nastupa planetarna DJ zvijezda Paul Kalkbrenner. Upravo je on dao prijedlog za produkcijske elemente i izgled bine, koji uključuju više od 150 rasvjetnih tijela. Njemu je ovo prvi nastup u Zagrebu te mu se jako veseli. Na velikom video zidu live stream će osobno „voziti“ sam Paul Kalkbrenner. Prije nastupa Kalkbrennera na Jarunu će svirati hrvatski DJ-i Shipe, DJ Jock te Neroa.

Ulaznice za 21. Future Scope mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr.

john digweed 1
Vezani članci
Defected nastavlja s iznenađenjima povodom svog 25. rođendana.
brejcha 1
Defected nastavlja s iznenađenjima povodom svog 25. rođendana.
john digweed 2