Skip to main content
  • dimensions festival
  • 21.02.2012.

Nova lica Dimensions festivala pokraj Pule

Četiri dana sunca, mora, partijanja u staroj tvrđavi, te na boat partijima glavni je moto festivala koji se održavaju diljem naše obale. Dimensions festival koji je na rasporedu od 6. do 9. rujna objavio je nove zanimljive detalje.

Piše: 

Naslovna foto

Dimensions festival


Kako se radi o prvom izdanju, već impresivnoj listi imena ovaj put su se pridružili elektronski bend Little Dragon koji se godinama uspinjao na scenu te konačno i etablirao sa svojim jedinstvenim karakterističnim zvukom. Tu je i Jimmy Edgar iz Detroita koji pušta techno s utjecajima jazza i funka, te izdanjima za Warp i !K7, a u pripremi je novi album za etiketu Scube. Na tvrđavi punta Christo, Kode9 iz Hyperduba predstavit će se bass setom.

Jedno od uzbuđujućih imena modernog techna zasigurno je Objekt iz Hessle Audia. Tu je još šteta ne spomenuti i Britanca Nathan Fakea s minimal techno scene ili Amita koji ima dubok i mračan drum & bass set.
{youtube}P5Zt9DN9-kM{/youtube}

Dimensions će u četiri dana ujediniti popularne klubske večeri iz Velike Britanije: Sub:stance ,Flux, Teif, Trix, Aka Aka, Roar, Crazy Legs, Selective Hearing, Eastern Bloc, Audio Donuts, Modern Amusement i Asylum Technique. Od izdavačkih kuća svoje partije su potvrdili njemački Ostgut Ton i Leisure System, belgijski trendsetteri R&S Records, dok će Londons Eglo, Exit Records, Hessel Audio i Swamp 81 također dati podršku.

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.