Skip to main content
  • the garden festival
  • 7.07.2012.

Petrčani žale za Garden festivalom

U jučerašnjem tiskanom izdanju tjednika Forum, Damir Petranović saznao je zašto se Garden Festival preselio iz Petrčana u Tisno i kakve veze Vladimir Šeks ima s time.

Naslovna foto

The Garden Festival

Sedmu godinu za redom The Garden Festival središte je underground elektronskog zvuka koji se ove godine zbog raznih otežanih okolnosti sklonih hrvatskom turizmu preselio iz Petrčana u Tisno. Ove godine Petrčani koji su proteklih šest godina bili popunjeni engleskim gostima, zjape prazni, osim toga naselje koje je turistički bilo potpuno nezanimljivo s par plaža i jednim hotelom Britanci su pretvorili u turističko središte kvalitetne glazbe i zabave.

Kako se navodi u članku časopisa Forum direktor hotela „Pinija“ odbio je ove godine dati suglasnost za održavanje festivala zbog buke, koja je navodno smetala njihovim „ozbiljnijim“ gostima, dok priče ipak upućuju na činjenicu da je na odluku vlasnika hotela ipak u konačnici utjecao Vladimir Šeks koji u blizini ima vikendicu.

Velimir Ćubrić, šef mjesnog odbora Petrčana u kojima se od 250 obitelji njih 200 bave turizmom svima koji se preko ljeta žele tišinu poručuje: „Bit će tišina i ove zime kad nestane novaca! I ja imam dvoje male djece koja ponekad nisu mogla zaspati, ali sam svejedno organizatorima Garden festivala poručio da su uvijek dobrodošli.

I dok u Tisnom očekuju višemilijunsku dobit i prezadovoljni zbog ogromne reklame koju su dobili zahvaljujući  ovom festivalu ponavlja se hrvatska priča u kojoj zabava i dodatni sadržaj nisu dio ponude bez obzira na financijsku dobit cijele regije, a nekako nam se čini da ovo nije posljednja takva priča. Možda je ipak najbitnije da svi u tišini spavaju, pa da se kasnije imamo oko čega žaliti.

Članak pod naslovom „Petrčanima ostao Šeks, a otišle tisuće Engleza“ možete u cjelosti pročitati u tiskanom izdanju tjednog magazina Forum.

soul gravity desktop
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju