Skip to main content
  • motovun
  • 5.10.2012.

Počeo JustBe festival u Motovunu

Na glavnom trgu živopisnog Motovuna danas je počeo festival humanitarnog karaktera koji uz dnevna edukativno zabavna događanja u narednim danima uključuje suvremeni glazbeni program.

Piše: 

Naslovna foto

motovun

Prije ostalog ćemo se osvrnuti na glazbeni program JustBe festivala koji se održava od 5.-7. listopada u Motovunu iz kojeg će diljem Hrvatske odjeknuti vrhunski instrumentisti i glazbenici iz različitih krajeva svijeta.

Festival ima karakter Etno World Music Festivala, a glavna glazbena zvijezda je Mad Professor, gospodin Neil Ariwa Fraser, DJ Dub, Roots Reagge  i Techno-drum/bass žanrova. Istaknuti je svjetski producent koji radi već 30 godina s najpoznatijim glazbenicima iz cijeloga svijeta,  te sa svojom glazbom privlači puno obožavatelja ne samo iz Hrvatske, nego i iz Europe. Producirao je preko 200 albuma i surađivao s glazbenicima kao što su Sade, Massive Attack, The Orb, Lee “Scratch” Perry i mnogi drugi. Smatra se vodećim producentom dub glazbe koji je napravio tranziciju duba u digitalnu eru.

{youtube}11BXZVm92B4{/youtube}

Festival će se glazbeno baviti i suvremenim jazz zvukovljem u izvedbi jedinstvene Tamare Obrovac i Transhistria Ensemblla, Vlatko Stefanovski Tria, Putokaza,Dubravko Lapaine sa Druydima i Le Zbora. Na drugoj  pozornici nastupaju glazbenici koji sa tradicionalnim  instrumentima izvode etno glazbu i plesove raznih krajeva svijeta:  Tribal Jam Orchestra iz Zagreba sa ritmovima iz cijelog svijeta, Mautama Krishnarabi iz Brazila sa Brazilskim tradicionalnim ritmovima I glazbom, Tormenta Jobarteh iz Gambije, Zapadna Afrika, Dyalli Tucheze Gnoma sa plesovima iz Afrike, Ljubo Pelicon iz Slovenije sa Tibetanskim Gongovima i zvučnim zdjelama, Damir Imamović trio iz BiH, kao i DJ program sa glazbom iz cijelog svijeta, Andreja Široki sa plesnom predstavom Random House, Lucia Omrčen sa plesnom improvizacijom i mnogi ostali.

mad professor

Na službenoj stranici festivala provjerite detaljan raspored dnevnih aktivnosti i večernjih nastupa i svakako ne zaboravite da je prihod od prodaje ulaznica i proizvoda namijenjen je  stvaranju centra koji će raditi na osvješćivanju i pomaganju  ugroženih društvenih skupina, s naglaskom na prevenciji nasilja nad djecom.

sonus 2
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju