Skip to main content
  • 5.11.2015.

Pogledajte revolucionarni 4K video od 360 stupnjeva s Exit festivala

Londonska produkcijska kompanija, specijalizirana za televizijski i digitalni sadržaj te virtualnu realnost uživo, East City Films, snimila je na ovogodišnjem Exit festivalu interaktivni video od 360 stupnjeva.

Piše: 


Sniman novom tehnologijom s ultra visokom 4K rezolucijom, ovakav video  omogućava da se festivalski nastupi, Petrovaradinska tvrđava i Novi Sad vide iz svih uglova, uključujući i one s glavne pozornice ili famoznog jutra na Dance Areni! Exit je tako postao jedan od prvih svjetskih brandova koji ima sadržaj napravljen u visokoj tehnologiji, ušavši u malobrojno društvu gdje su trenutno još samo Google, Star Wars, Formula 1, Top Gear, BMW, Discovery i BBC. Na svjetskoj glazbenoj sceni zasad se kvalitetom ističu Robin Schulz, The Weeknd, Bastille, Hardwell i Avicii te još jedino Tomorrowland od vodećih svjetskih festivala!

U nešto manje od šest minuta, pored fantastičnih scena Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave, kampa, festivalske atmosfere i brojnih nastupa, ispričana je i jedinstvena priča o nastanku Exita iz pokreta za društvene promjene, koja ne prestaje fascinirati inozemne posjetitelje i medije. Kompanija East City Film je zahvaljujući radu s Exitom producirala i prvi na svijetu prijenos uživo u virtualnoj stvarnosti, također u 360 stupnjeva i to s upravo održane dodjele MTV nagrada u Milanu!
{youtube}FAjG9_mVxU0{/youtube}

Što je i kako radi 360° video?
Video od 360 stupnjeva podrazumijeva istovremeno snimanje događaja s nekoliko kamera koje su posebno smještene i snimaju istovremeno više različitih video snimaka. Snimci se potom pažljivo sinkroniziraju i spajaju u jedinstveni interaktivni zapis koji gledateljima omogućava pregled lijevo i desno, gore i dolje, ovisi o želji korisnika. Ovisno o uređaju pomoću kojeg se video gleda i aplikacija koje se koriste, videom se može upravljati uz pomoć strelica, miša, touchpada, a uvjerljivo najbolji doživljaj postiže se pregledom na telefonu preko Youtube aplikacije, jednostavnim pomjeranjem telefona u svim pravcima.

Exit 360° video dostupan je na službenom YouTube kanalu, kao i Facebook stranici Exit festivala i može se gledati na telefonima isključivo uz pomoć službene YouTube aplikacije za iOS i Android (mobilni preglednici se ne preporučuju), dok na računalima ispravno radi samo uz Google Chrome i Microsoft Egde, dok Firefox i Safari nisu podržani u ovom trenutku.

Glasaj za Exit i Sea Dance do 12. studenoga!
Pobjednik iz 2013., Exit festival je i sedme uzastopne godine nominiran za „Najbolji veliki europski festival“, a Sea Dance brani prošlogodišnju titulu „Najboljeg srednje-velikog festivala“, odnosno do 40.000 posjetitelja po danu. Glasovanje za European Festival Awards traje do 12. studenoga, a glasači mogu osvojiti VIP ulaznice za pobjedničke festivale diljem Europe!

soul gravity desktop
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju