Skip to main content
  • 18.04.2023.

Poslušajte set Paul Kalkbrennera u Berlinu ispred pola milijuna ljudi

Berlinska techno zvijezda u karijeri je odradila brojne nastupe diljem svijeta, ali uvijek ističe jedan set kao onaj za kojeg ima posebno mjesto u srcu

Piše: 


Prije nešto manje od deset godina, povodom 25. obljetnice pada Berlinskog zida, glavni grad Njemačke organizirao je veliku proslavu i ceremoniju ispred Brandenburških vrata.

Među izvođačima koji su se našli u protokolu proslave bio je i Paul Kalkbrenner koji je dobio priliku odraditi svoj vlastiti live set pred 500 tisuća ljudi.

Pričajući o tom danu, Paul Kalkbrenner kaže “Svirajući ispred Brandenburških vrata, na službenoj ceremoniji proslave 25. obljetnice pada Berlinskog zida…nema drugog mjesta na svijetu gdje bih mogao svirati osim u Berlinu 9. studenog 2014. Svaki put kada prođem ispred Brandenburških vrata, emocije i sjećanja s tog seta jednostavno se vrate i naviru.”

Paul Kalkbrenner se rodio u Leipzigu, ali kada je imao tri godine njegova obitelj se preselila u Berlin, koji ga je naposljetku stvorio u čovjeka kakav je danas. Svaki set kojeg odradi u Berlinu je poseban, ali iskustvo koje je doživio tog 9. studenog 2014. je nešto što ima posebno mjesto u njegovom srcu.

“Bila mi je velika čast što me je njemačka vlast pozvala da nastupim na ceremoniji. Te posebne večeri sam imao i svoju obitelj na pozornici, bilo je jako emotivno za sve nas. Na vrh svega, svirao sam pred pola milijuna ljudi, što je najveća publika ispred koje sam svirao. Nakon ceremonije sam dobio i pismo zahvale od berlinske vlasti u kojoj su napisali kako je moja glazba bila savršen završetak večeri. To pismo sam morao uokviriti i objesiti na zid.”

Set Paula Kalkbrennera na ceremoniji 25. obljetnice pada Berlinskog zida pogledajte na YouTubeu u nastavku.

Njemačkog velikana uskoro ćemo slušati i u Hrvatskoj jer stiže na 21. godišnjicu Future Scopea koja će se proslaviti uz dvodnevni festival. 12. i 13. svibnja na Zagrebačkom Velesajmu još puštaju Jeff Mills, Derrick May, Petar Dundov, Kiki i DJ Jock b2b Shipe.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

Program aftera u Boogaloo je ovdje.

FB EVENT

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2