Skip to main content
  • exit 2012
  • 28.02.2013.

Prva imena Exit Dance Arene

Prestižni američki magazin Vibe izdvojio je EXIT i Dance Arenu kao jednu od 3 najbolje ljetne festivalske destinacije za sve ljubitelje elektronske muzike i to rame uz rame s festivalima Amsterdam Dance Event i Tomorrowland.

Naslovna foto

exit 2012

Poznati iransko-američki DJ/producent i dobitnik Grammy nagrade Dubfire se u velikom stilu vraća na Petrovaradinsku tvrđavu! Publika Dance arene se Dubfirea sjeća kada je nastupao kao Deep Dish i njegovog legendarnog back to back nastupa s DJ-em Richie Hawtinom, na 10. rođendanu EXIT festivala. Povratnik na Dance Arenu je i Seth Troxler, koji je imao izuzetan nastup na EXIT-u 2011. godine, a koji je u međuvremenu proglašen za najboljeg DJ-a na svijetu za 2012. od strane portala Resident Advisor.

Pan-Pot, berlinski dvojac, koji trenutno dominira techno scenom će oduševiti publiku Dance Arene svojim neobičnim zvukom. Zajedno s njihovom popularnošću, etiketa “Mobilee records” također bilježi veliki uspon, a ovaj fantastičan dvojac svojom muzikom topi publiku pred sobom. Dance Arena, kao prirodno stanište techna, ove godine ugostit će i jedno od trenutno najvećih imena ovog žanra – Matador live. Njegov identitet za sada ostaje skriven, ali dovoljno je reći da je vlastiti stil razvio tijekom besanih noći početkom stoljeća, slušajući legendarne albume i kompilacije poput “World Service” koju je složio Dave Clarke i “Decks, EFX & 909” Richie Hawtina. Matador kaže da mu se sviđa iskrivljeni, mračni, tripozni, teški techno, vožnja koja traje cijelu noć.

{youtube}HLi8TP5Lu5g{/youtube}

Ljubiteljima deep house zvuka predstavljamo Subb An b2b Adam Shelton, koji će nas držati budnim svojim atmosferskim zvukom koji prelazi u specifičan tehno. Kombinacija ova dva DJ-a biće neuobičajena i zagrijat će atmosferu EXIT-ove Dance Arene. Sa zadovoljstvom predstavljamo i grupu DJ-eva –  Apollonia, sastavljenu od tri veoma tražena imena iz Pariza: Shonky, Dan Ghenacia i Dyed Soundorom. Na ovogodišnjem EXITu će nastupiti u back2back spektakularnom izdanju. Dokaz da se ploče vraćaju u modu je upravo ovaj popularni trio koji tijekom cijelog ljeta nastupa u  klubu DC10 na Ibizi i koji će sjajnu atmosferu prenijeti i na publiku EXIT festivala.

Deniz Kurtel, DJ i producent koju krasi posebni stil i stav, još je jedan nesvakidašnji dodatak izvođačima koji će Dance Arenu pogurati prema R:Evoluciji i budućnosti plesne muzike. Deniz će se predstaviti vlastitim izdanjima i remiksima izdanim za Wolf + Lamb kao Crosstown Rebels, ali i širokom lepezom utjecaja koji su oblikovili njezin muzički izraz.

LINE UP DOSAD:
Atoms For Peace, DJ Fresh Live, Dubfire, Pan-Pot, Matador live, Friction & MC Linguistics, SKiSM, Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia, Deniz Kurtel, The Prototypes, Inspector Dubplate, Brookes Brothers and Dub Phizix & MC Strategy + much more to come…

ULAZNICE:
Aktualna cijena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 440,00 kn, dok ulaznica za festivalski kamp iznosi 200,00 kn i mogu se kupiti na sledećim prodajnim mjestima:            
•    Dallas Shop Zagreb, Tkalčićeva 7
•    Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13
•    Dallas Shop Rijeka, Splitska 2a
•    Dallas Shop Split, Narodni trg 14
•    Dallas Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4
•    Dallas Shop Rovinj, Carera 72
•    Dallas Shop Zadar, Široka ulica 2
•    ShoeBeDo Osijek, Avenue Mall, Ribarska

EXIT 2013, R:Evolucija, 10.-14. srpnja 2013.

soul gravity desktop
brejcha 1
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju