Skip to main content
  • dimensions festival
  • 16.07.2017.

RA: Na Dimensions Festival se posjetitelji vraćaju religiozno

RA magazin koji slovi za najcijenjeniji medij na globalnoj mapi zaljubljenika u elektronički zvuk, u svom kolovoškom odabiru najboljih europskih festivala imao je popriličan respekt prema Dimensions festivalu u Puli.

Piše: 

Naslovna foto

Dimensions festival


Centralna lokacija festivala, 200 godina stara tvrđava Punta Christo, intiman je labirint pozornica i prolaza obogaćenih najboljim svjetskim razglasima u nevjerojatnom okruženju mora i šume, gdje će se izmjenjivati i glazbene legende i pioniri žanrova, ali i mladi, inovativni glazbenici.
{youtube}HjXFGVofDD4{/youtube}

Dimenzije su jedan od rijetkih plesnih festivala na koje se posjetitelji vraćaju religiozno iz godine u godinu. Svakako odlična klima i jeftino piće su dodatan razlog tome, ali to imaju i stotine drugih događaja diljem Europe. Osim toga ono što tjera ljude na povratak je njegova jednostavnost, a dodatno ostavlja dojam zbog uzbudljive lokacije, odličnog izbora umjetnika i publike koja dobro poznaje njegovu glazbu.
{youtube}y8gJaMOHgSQ{/youtube}

Ove godine možete plesati na Helenu Hauff i trojac Hessle Audio na pozornici The Moat (grotlo), što je bez kompromisa jedno od ponajboljih mjesta za techno zvuk ili se možete izgubiti uz Kode9 i Equinoxx u Mungo's Areni. Ako se rano budite, dan možete provesti na plaži uz Khraungbin, Antal i Dâm-Funk. Pozornica The Beach je namijenjena za ljubitelje funk, soul, house i disco glazbe.
{youtube}NJ2zLsLF_70{/youtube}

Za kraj RA je ipak odabrao debi Jeff Millsa na pozornici The Clearing kao trijumf Dimensionsa 2017. Glavna pozornica koja izaziva strahopoštovanje mogla bi posjetiteljima ponuditi uz Jeff Millsa da čuju set ljeta. Smještena između kampa, tvrđave i luke sjedi šumska čistina s kapacitetom od 3000 simultanih plesača.
{youtube}DwpedKWwS3w{/youtube}

Dimensions Festival održava se od 30. kolovoza do 3. rujna u Puli. Prvog dana je otvorenje u pulskoj Areni s Grace Jones po 325 kn, a od 31.08. do 03. rujna sve se seli na 7 životopisnih pozornica. Upadaš po cijeni povoljnijih regionalnih upada za 660 kn za sve dane festivala, a ulaznice možeš potražiti na Entriu.
{youtube}3j-wW-jqbJE{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2