Skip to main content

Rubix festival u Porto Montenegru: Morcheeba, Francesco Tristano, Damian lazarus…

Porto Montenegro će ovog ljeta, od 28. do 30. srpnja biti domaćin prvog RUBIX festivala, nastalog u suradnji organizacije Fešta i kompanije Adriatic Marinas

Piše: 

Festival će ujediniti ljubitelje glazbe, umjetnosti, teatra i tehnologije

RUBIX će početi u velikom stilu, jer pravo iz Hollywooda u petak, 28.07. na scenu Sinhro u Porto Montenegru stiže čuveni glumac John Malkovich i njegova "Paklena komedija".

Ovo je njegov prvi dolazak u Crnu Goru, a predstava „Paklena komedija“ koju će uz pratnju 25 članova orkestra ovaj glumac izvesti na velikoj sceni, pobrala je brojne nagrade i priznanja širom svijeta. Iste večeri, Puccini orkestar koji čine 24 muzičara, predstavit će svoje obrade legendarnih muzičkih hitova, u produkciji DJ-a Chris Young-a (Kris Jang) i agencije Deepsonar.

Drugog dana Festivala, 29.07., uživo će nastupiti čuveni birtanski bend Morcheeba, nakon koga na scenu stiže Francesco Tristano, poznati virtuoz na klaviru, kompozitor i producent koji će prirediti spektakl spajajući koncertni klavir i elektronske zvukove. Iste večeri, Kotor Art će predstaviti projekat Vienna Calling sa članovima Bečke filharmonije.

Festival će trećeg dana, u nedelju 30.07. zatvoriti muzička zvijezda, čuveni britanski DJ Damian Lazarus propraćen zvucima jermenskog DJ-a Armen Mirana. Naravno, ovo je samo početak, još izvođača na Festivalu RUBIX bit će predstavljeni u narednom periodu. Festivalski prostor Sinhra sa pogledom na Bokokotorski zaliv pruža jedinstven ambijent za ovaj događaj.

Najvažniji izvođači nastupat će na glavnoj „Sinhro bini“, koja će biti okružena ključnim zonama kao što su: izložbeni prostor, prostor za radionice, zona za opuštanje, tehnološki kutak i toranj sa pogledom na cjelokupan festival. Posjetitelji će tijekom sva tri dana Festivala dana moći uživati uz tehnološke preformanse i audio-vizualne efekte brojnih izvođača, ali i u mnogim radionicama i majstorskim kursevima kao što su grnčarstvo, 3D štampanje, oslikavanje tijela, joga, ples, slikanje i jos mnogo toga.

Gurmani će imati priliku probati kulinarske specijalitete, degustirati vina i prisustvovati  gastronomskim kursevima.  Izložbeni prostor na festivalu, bit će rezerviran za skulpture i audio-vizualna umjetnička djela pružiajući kreativno ispunjenje posjetiteljima različitih  interesa.         

Porto Montenegro je prepoznat kao središte nesvakidašnjih kulturnih događaja i koncerata. Fešta je dinamična i inovativna organizacija specijalizirana za produkciju idokumentiranje izuzetnih muzičkih događaja u Crnoj Gori. Zajedničkom suradnjom ovim Festivalom, kompanije žele mapirati Crnu Goru kao još atraktivniju multimedijalnu festivalsku destinaciju, koja spaja kazalište, tehnologiju, muziku i opću umjetnost.

Karte za Festival mogu se naći na OVOM linku.

sonus 1
Vezani članci
Defected nastavlja s iznenađenjima povodom svog 25. rođendana.
brejcha 1
Defected nastavlja s iznenađenjima povodom svog 25. rođendana.
john digweed 2