Skip to main content
  • 19.06.2023.

Udruga Ritam priprema prvi festival elektroničke glazbe u Benkovcu

Lijepa priča o aktivaciji u lokalnoj zajednici stiže iz Benkovca

Piše: 


Zadnjeg dana mjeseca lipnja, udruga RITAM na igralištu Srednje škole Benkovac organizira The Castle Fest u petak, 30. lipnja od 18 sati od 2 sata iza ponoći na kojem nastupaju lokalne snage i članovi udruge – DJ TRiTON M, DJ MarrVo, DJ Chanatronix i DJ CJohn.


Foto www.zadarfilmcommission.com

Naziv The Castle Fest dolazi po uzoru na kulturno dobro grada kaštel Benković. Organizatori najavljuju da će osim vrhunski house ritmova, posjetitelji moći uživati u hranu i piću.


Foto @ebabi_babi

Udruga RITAM osnovana je sredinom svibnja u Benkovcu, a kao cilj su si postavili promicanje glazbene kulture u zajednici, promoviranje DJ-inga te djelovanje u zajednici kako bi podigli kvalitetu glazbenih događaja. Kroz rade udruge, članovi će podučavati tehnikama miksanja i produkcije te približiti glazbu društvu kao izlaz iz svakodnevnice. Svega nekoliko tjedana nakon osnutka, udruga organizira svoj prvi događaj, što je ujedno i prvi festival elektroničke glazbe u Benkovcu.


Foto @ebabi_babi

DJ TrRiTON M je idejni začetnik The Castle Festa i predsjednik DJ udruge Ritam iz Benkovca. 2010. kupuje prvu opremu i uplovljava u DJ vode. Do 2016. nastupa u lokalima i manjim klubovima diljem Zadarske i Šibensko-kninske županije, nakon čega nastupa pauza do 2022. kada se vraća na scenu te nastavlja s nastupima u svom prepoznatljivom house stilu.


Foto @ebabi_babi

DJ MarrVo gaji strast i ljubav prema elektroničkoj glazbi od malih nogu. Selidbom u Zagreb radi kao DJ i operater u casinu te pohađa Akademiju za producenta elektroničke glazbe. Nakon završetka pustolovine u glavnom gradu, vraća se u rodni Benkovac gdje se prijateljima priključuje u osnutku udruge DJ-eva.

CHANATRONIX se bavi DJ-ingom više od dvadeset godina. Prve glazbene korake napravio je na Radio BnM-u, a zatim su uslijedile gaže po kafićima i noćnim klubovima. U svom repertoaru kombinira razne žanrove.

CJohn svoju DJ karijeru započinje 2018. kroz zvukove EDM-a. Prvi doticaj s miksanjem mu je bio kroz mobilnu aplikaciju Algoriddim što ga je potaknulo na kupnju prvog kontrolera. Svoje nastupe voli “začiniti” dobrim ritmom tech-housea upotpunjenim s mashupovima.

Ulaz na The Castle Fest je besplatan, a program kreće od 18 sati.

sea star desk
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.