Skip to main content
  • 18.04.2016.

Šestero izgubilo život na Time Warpu

Od svih stvari koje možeš izgubiti puls i budućnost su na vrhu liste, a ovoga vikenda Time Warp je bio posljednji party za šestero.

 
Nakon inicijalne vijesti o pet smrti potvrđena je i šesta, a četvero je hospitalizirano u teškom stanju. Golemi njemački festival koji trese od 1994. pustio je korijenje čitavim svijetom, a ove se godine po treći puta održao u Argentini. No Buenos Aires je ostavio gorak okus u ustima.
 
Iako se spekulira da je festival bio pun nečistih Superman pilula koje sadrže PMMA umjesto MDMA, službeni zaključci o uzrocima smrti još nisu doneseni. Hitna služba pozvana je u subotnju zoru, a svi u kritičnom stanju imali su između 21 i 25 godina. Sudionici su za lokalne vijesti izjavili kako se droga nudila neprestano, ali kako još ne baratamo sa službenim izvješćem i zaključcima moguće je da su kao uzroci smrti pridonijeli i uvjeti nastali kao posljedica organizacije. 
 
Time Warp je svojoj argentinskoj publici prodao 10 900 karata što je čini se previše jer prostor nije mogao tolerirati ovoliko tijela. Patroni su se požalili na gužvu, lošu ventilaciju, premalo toaleta i tešku dostupnost vode rečenicama: "Nismo mogli ostati unutra, nismo mogli disati"; "Bilo je prevruće i bilo je previše ljudi". 100 toaleta na 11 tisuća posjetitelja nije dovoljno, čekanje boce vode sat vremena nije prihvatljivo, nedostatak pristupa testiranju kvalitete onoga što ćeš uzeti također. Kao posljedicu Time Warp je izrazio sućut obiteljima i prijateljima i otkazao subotnje nastupe.
 

Čini se uzaludno propovijedati poput Mr. Mackyja "Drugs are bad. M-Kay?" kada će onih koji trebaju kemijsku štukaturu glazbenog iskustva uvijek biti, a dok god se na festival ide s ovim namjerama biti će i onih koji će pokušati na tome kapitalizirati bez ikakvog obzira prema onome kome supstance prodaju. Treba li netko vodu ili izaći iz gužve ne odmahujte rukom kao da nije vaš problem. Čuvajte sebe i svoje suplesače!
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2