Skip to main content
  • 12.05.2022.

Sinonim za žustre underground rejvove stiže u Hrvatsku od 9. do 12. lipnja

Za nešto manje od 30 dana plesat ćemo na house, techno i downbeat novog festivala na našoj obali kojeg servira ekipa 3000Grad kolektiva iz Njemačke

Piše: 


Danas ćete upoznati tri izvođača iz ovog kolektiva – Kollektiv Ost, Andreas Henneberg i Green Lake Project koji vrte na 3000Grad am Meer festivalu na Pagu, a domaćin je klub Kalypso od 9. do 12. lipnja.

Često ih nazivaju institucijom elektroničke glazbe jer su u dva desetljeća iskustva od labela do klupskih večeri i festivala sagradili čitavu svoju zajednicu DJ-a i fanova koji nastupaju ili ih prate po događajima. Nedavno smo popričali sa osnivačem Mollono.Bass o glazbi i vizijama.


Fotografija Green Lake Project | Autor BLACK FOX PHOTO

Kollektiv Ost

Sandro Schäufel i Marcel Schulz potječu iz zemlje tisuću jezera, sjeveroistočne njemačke države Mecklenburg i obojica imaju strastveni entuzijazam za elektroničku glazbu i sve što je s njom povezano još od rane mladosti. Osnovali su “Kollektiv Ost” oko 2003. godine kada je postao sinonim za žustre underground rejvove.

Posljedično, oni se međusobno nadopunjuju u prilično jedinstvenom izboru forsirajućih Tech House ritmova. O toj posebnoj kvaliteti ne može se svjedočiti samo slušanje nekog od njihovih energičnih DJ setova, već se može čuti i u njihovoj vlastitoj produkciji. Setovi u klubovima odnosno glazbene erupcije često izazivaju kolektivno ludilo na plesnom podiju. Osnovali su i etiketu Simple as That Records kako bi predstavila vrlo osobnu Kollektiv Ost definiciju groovea.


Andreas Henneberg

Rođen u Berlinu i još uvijek živi, voli i radi u ovom prekrasnom pulsirajućem gradu. Osnivač “Voltage Musique Records” i “Cascandy” kao i dio “The Glitza” i “Hennon”. Osjećaj doma u dobro uspostavljenoj obitelji Plantage13 sa sjedištem u Bremenu. Produkcije mu potpisuju izdavačke kuće kao što su IDEAL Audio, Voltage Musique, Confused Recordings, Herzblut, AREAL, Kiddaz.FM, Material i Toolroom.

Zaista jedan od najproduktivnijih ljudi na sceni elektroničke glazbe, čak i ako ne znate. Možete ga pronaći iza kulisa od sredine 90-ih kao producenta, vlasnika etikete, mastering-inženjera i naravno kao DJ-a. Velik broj produkcija, publikacija i izdanja rezultat je 15 godina studijskog i izdavačkog iskustva. Andreas se nalazi negdje između Tech-house, Minimal i Techno zvukova jednostavno zato što ubija sve granice uokolo. U svojim Dj-setovima sažima ove žanrove na vrlo kompatibilan i funkcionalan način.


Green Lake Project

Jednostavno oni rade svoje, uživaju u bojama elektroničke glazbe i rade ostalo od sintisajzera. Pridružite se projektu Green Lake u njegovoj potjeri kroz vanzemaljske šume zvukova. Zateknite se kako prolazite pored ponavljajućeg uzorka masivnih stabala s obje strane staze dok vas ravnomjeran puls bas linije tjera naprijed. U šipražju možete uočiti čudnu ljepotu svijetlih melodičnih cvjetova koji rastu iz nepoznatih dimenzija.

Odjednom se otvara pogled na usporenu dinamiku tajanstvene magle koja oscilira u sivo-narančastom sumraku nad mračnim šumskim jezerom. Ide dalje i dalje, uvijek naprijed, svaki korak vas nosi sve dublje i dublje u organsku dubinu ove psihodelične zvučne scene. Green Lake Project predstavlja izravni, techno groove, za koji se oslanja na hipnotička svojstva ritma i moć melodija koje izazivaju snove. Kao dio 3000Grad umjetničkog kolektiva, upušta se u neistražene teritorije kako bi otkrio nove avanture za zabavu.

Inače na festivalu nastupa preko 25 DJ-a iz 3000Grad kolektiva, a cijene ulaznica su vrlo povoljne s tim da možete birati opcije i sa smještajem u kampu.

∞ 3000Grad KAMP & ULAZNICA ∞
bit.ly/Ticket-Travel-Hosting_3000GradAmMeer

∞ SAMO ULAZNICA ∞
https://bit.ly/Only-Ticket_3000GradAmMeer

FB EVENT
3000Grad am Meer ~ Insel Pag / Kroatien

LINE UP

Andy’s Echo
Andreas Henneberg
Armando Letico
Arne Schattenberg
Bonfante
Caleesi
Dole & Kom
Einmusik
Felix Raphael
FiveP
Green Lake Project
Islandman
Judith Van Waterkant
Just Emma
Katja Komorebi
Kollektiv Ost
Marcus Meinhardt
Mollono.Bass
Pophop
Prismode & Solvane
René Bourgeois
Rey & Kjavik
Stephan Zovsky
Timboletti
Toni Haupt

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk