Skip to main content
  • 30.08.2017.

Snažan tornado Dimensions Festivala obilježit će 24 dame

Čak 24 dame obilježit će 6. po redu Dimensions Festival koji započinje danas koncertom Grace Jones u pulskoj Areni.

Piše: 


Svakako valja spomenuti i ostale protagonistice line-upa Dimensionsa u Fort Punta Christo od 31. kolovoza do 3. rujna. Za pult se tako uspinje izravno iz ruskih tundri Nina Kraviz od koje možete očekivati rundu dobrog minimal techna, ali i poneki bijeg u mračne psihodelične trippy i trance vode. Helena Hauff koja dolazi iz Hamburga ima zvučnu estetiku ukorijenjenu u osvijetljenom prostoru koji se sudara s oštrim acid zvukovima, hladnim ritmovima Detroita, monolitskim industrijskim zvučnim pejzažima, pa čak i minimalističkim valom. Njen zvučni svijet je intenzivan, elektrificiran, futuristički, ali sa jakim tragovima temeljnog emocionalizma i eksperimentalizma.

Josey Rebelle svira kombinaciju house, techna i disca, te je stalna postava britanskih klubova i festivala. Mafalda je pokretačica Melodies International etikete u suradnji sa Sam Shepherdom (aka Floating Points) koji je postao jedan od cijenjenijih labelova na svijetu, dok njenu glazbu čine soul, gospel, brazilski ritmovi. Dio je stalne postave turneje za FloPo i Gilles Petersonovog Worldwide FM-a. Iz Berlina stiže Resom koja vrti jako raznovrsne setove od leftfield housea do nedokučivog bassa, od trippy electra do bijesnog techna, pa se onda vraća u 90-te.

Willow se prvi put pojavljuje u javnosti s debi trakom "Feel Me" koju je techno veteran Move D uvrstio na svom Fabric 74 miksu. Dobila je rezidenciju u Nottighamskom klubu 808, a njen set je mješavina house i techno glazbe i svega između toga. Kamma iz Amsterdama će zavrtiti širok spektar zvukova od disca do techna, jazza i housea. Već je bila Dimensionsu, Liverpool Disco Festivalu i Suncebeatu u Tisnom. Thea HD radi za Leaf etiketu, a muzika joj je eksperimentalni jazz i electronica inspirirana izvođačima kao što su Vladislav Delay, Polar Bear i Caribour. Od nje se mogu očeivati svakakva iznenađenja.
{youtube}-W0Lcc-SFUs{/youtube}

Debora Ipekel je mlada Turkinja sa prebivalištem u Londonu koja pušta dosta deepa, ali nikako u tome svemu ne zaboravlja kraj iz kojeg dolazi. Heather Wall na sceni udara s jakim utjecajem soulful, jazz, afričkih, latino ritmova pa je to sastavni dio njenih setova dok Eda Eren inspiraciju vuče iz jazza, hip hopa, R&B-a.

Svakako uz gore spomenute za pult neke od pozornica će i:

Shy One
anu
Sassy J
Sofie (Stones Throw / NTS)
Alex Rita
Donna Leake
Tama Sumo & Lakuti
Marta
Kaitlyn Aurelia Smith
SNO
Rumours (trio)
Powder

Blagajne kod Arene radit će u srijedu od 15:00 do 23:30. Cijena ulaznice je 325 kn. Ulaznice u pretprodaji za festival se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima.

Pogledajte cijelu satnicu Dimensions Festivala

sonus 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2