Skip to main content
  • 12.08.2022.

Sprema se drugo izdanje Croatia Beach Music Conference na Pagu

Drugo izdanje Croatia Beach Music Conference dat će odgovore na brojna pitanja vezana za festivale i druga glazbena događanja u postpandemiskoj eri

Piše: 


Kako su unatoč svim izazovima pandemije uspjeli održati festivalsku i turističku scenu živom, iz prve ruke doznat ćemo od ministrice turizma Nikoline Brnjac i međunarodnih stručnjaka – organizatora The Garden Festivala Nick Colgan-a, suosnivača Exit festivala Ivana Milivojeva, organizatora Ultra Europe festivala Joe Bašića i mnogih drugih.

Iz povijesne perspektive, nakon svakog kriznog razdoblja, uslijedio je festivalski “boom”. Nepredvidivo vrijeme kojeg smo nažalost bili sudionici više od dvije godine, donijelo je mnoge izazove u glazbenoj industriji. Velik broj festivala najavljen je u rekordno vrijeme nakon pandemije, a uskoro ćemo doznati što to znači i kako se to odrazilo na uspješnost svih događanja.

Prema prvim podacima Hrvatske turističke zajednice sustava eVisitor tijekom srpnja 2022. godine zabilježeno je gotovo 30 milijuna noćenja što je gotovo četiri i pol milijuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Možemo li taj turistički uspjeh povezati s uspjehom festivalskih, glazbenih i zabavnih događanja, saznat ćemo na drugom izdanju Croatia Beach Music Conference-a (CBMC-a).

Drugi puta na otoku Pagu u Novalji, od 7. do 10. rujna, okupit će se eksperti iz područja festivalske, elektronske glazbene i klupske scene. Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i partnerstva Hrvatske udruge poslodavaca. Upravo na prošlogodišnjem izdanju konferencije saznali smo kako je Hrvatska jedina u svijetu provela projekt 2021. godine o utjecaju korona virusa na festivalski svijet, a time smo dobili odgovore i smjernice za ovu sezonu.  

„Cilj CBMC-a je na jednom mjestu okupiti ljude iz glazbene industrije, posebice one usmjerene na festivalsku i klupsku scenu, gdje će im se omogućiti prilika za razmjenu novih informacija kroz networking i dijeljenje iskustva s kolegama iz cijelog svijeta. Glavna misao vodilja je da kvalitetom govornika i rješenjima koja će naši predavači prenijeti sudionicima, konferencija stekne ugled i status među ciljanom skupinom te time Hrvatsku uvrsti na jedno od vodećih mjesta u Europi kad su ovakvi događaji u pitanju“ rekao je glavni organizator konferencije Ivan Jokić, suvlasnik Noa Beach Club-a na Zrću.

Ove godine na CBMC pozornici dolaze međunarodni eksperti i organizatori uspješnih festivala, poznati i popularni, ali i oni mladi i perspektivni izvođači elektroničke glazbe, produkcijskih timovi, izdavačke kuće i svi ljubitelji glazbenih taktova. Croatia Beach Music Conference mjesto je za povezivanje i dijeljenje informacija, a više o cijelom projektu, može se pronaći na web stranici gdje je moguće osigurati i ulaznicu za ovogodišnje izdanje: https://cbmconference.com.

Croatia Beach Music Conference će se i ove godine sastojati od zanimljivih panela te će i ove godine u Hrvatsku privući velik broj organizatora glazbenih i drugih događanja, predstavnika glazbene industrije iz cijelog svijeta te predstavnika medija

sea star desk
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju