Skip to main content
  • 12.08.2022.

Francesco Del Garda, Gene on Earth i Soichi Terada Live na Dimensionsu

Među brojnim izvođačima ovogodišnjeg Dimensions festivala u Tisnom slušat ćemo sjajne setove imena kao što su Francesco Del Garda, Gene on Earth i Soichi Terada Live

Piše: 


Francesco Del Garda otkrio je ljubav prema elektroničkoj glazbi u dobi od šesnaest godina. Nakon godina iskustva i duboke evolucije pronašao je svoj osobni stil, savršenu mješavinu funka, techna i groovy housea.

Svima je jasna strast Francesca Del Garde prema onome što radi: svira s osmijehom na licu i u svom radu uživa jednako kao i plesači ispred njega. Vole se približiti i osobno, jer su njegovi setovi ispunjeni nepoznatim draguljima, i govore o njegovoj opsjednutosti jedinstvenim zvukovima.

Dobro školovan i tehnički i glazbeno, Talijan koji se stalno razvija miješa glatke groove-ove od housea, electra, garagea, techna i minimala i spaja točkice zaslađujući staro i novo. Bez obzira na trendove Del Garda je oduvijek cijenio vinil i kada su mnogi krenuli u digitalizaciju, on je ostao vjeran svojim korijenima; formatu u koji se prvi put zaljubio sa 16 godina.

GENE ON EARTH

Rođen u SAD-u i sa sjedištem u Berlinu, Gene On Earth proslavio se posljednjih nekoliko godina glatkim, svedenim houseom isporučenim s nekom vrstom opuštene topline. Njegov je zvuk pod utjecajem zajednice diggera koja okružuje The Ghost, berlinski party, DJ ekipu i mobilnu prodavaonicu ploča.

Geneov život kao Gene On Earth slagao se polako, a onda krenuo naglo. Početkom 10-ih preselio se u Berlin i borio se da pronađe svoje uporište kao producent. "Prvih osam godina proveli smo pokušavajući napraviti što god je bilo u modi s vrlo malo uspjeha", kaže nam. Nakon nekoliko setova koji su mu "promijenili život" od Zipa i Nicolasa Lutza dobio je novu priliku, odlučio je da će se još jednom baviti glazbom i odbaciti cijelu stvar ako ne uspije.

Ono što je uslijedilo bila su četiri sjajna EP-a i raskošan album, od kojih je većina objavljena za njegovu vlastitu etiketu, Limousine Dream, a sve su ih rado upili kolege diggeri i obožavatelji loopy housea. Mnogi su ga poznati DJ-evi svrstali među najbolje producente na underground sceni u ovom trenutku, a redovito nastupa na najboljim svjetskim festivalima. U Hrvatskoj je do sada nastupao samo na Dimensions festivalu, a nedavno i na Gardence Open Airu na Kaštel Grobniku.

SOICHI TERADA LIVE

Soichi Terada dugo je bio bastion šarmantne house glazbe u Japanu. Nedavna prezentacija njegovog rada od strane Huneea — ​“Sounds From The Far East” — na etiketi Rush Hour, privukla je zapadnu publiku njegovim ugodno naivnim, ali emocionalno rezonantnim zvukom, i nakon toga počinje dobivati sve više prilika za nastupe

Tijekom duge karijere koja seže u 80-e, Terada je bio odgovoran za soundtrackove računalnih igara poput Ape Escape, kao i za bezbrojna sjajna izdanja za svoju izdavačku kuću Far East Recordings zajedno s dobrim prijateljem Shinichirom Yokotom.

Sa zvukom koji ogoljuje suptilna obilježja New Yorka 80-ih i 90-ih, Terada je neprestano kuhao svoj vlastiti melodijski bogati nagib prema houseu, i zbog toga se uvijek isticao. U rasponu stilova od osobnog i zabavnog do raspoloženijeg i duševnog, on ima široku zvučnu paletu koja je puna humora i stvarnog karaktera. Pjesme kao što je Larry Levan podržan od ​"Sun Shower", koju je producirao 1989. za japansku pjevačicu Nami Shimada, pune su melodije i dirljivog aranžmana tako da se uvijek mogu povezati s plesačima i DJ-ima.

Njegov nastup uživo rekreira ove klasične stare pjesme kao i one s kompilacije Rush Hour i to na zadivljujući način.

Kao što smo već spominjali Dimensions festival se od 1. do 5. rujna održava u The Garden Resortu (Tisno), a afteri su u Barbarelli. Nedavno je objavljen kompletan program brodskih zabava.

ULAZNICE
U prodaji su regionalne festivalske ulaznice, kao i jednodnevne ulaznice, te ulaznice za aftere, a dostupne su na Entrio.

Line up:

 

brejcha 2
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.