Skip to main content
  • 23.03.2023.

Stiže nam 11. izdanje festivala Forestland!

Ljeto na sjeveru već 11 godina ne može se zamisliti bez Forestland festivala. Još od 2013. godine srpanj  je rezerviran za najveći elektronski, ali i hip hop, trap i rap festival

Piše: 


Od 21. do 23. srpnja 2023. godine maleno Brezje će se ponovo transformirati u najveći festivalski pogon u Hrvatskoj gdje će u 48 sati festivala ugostiti gotovo 60 artista na preko 14 hektara festivalske površine.

„Pred gotovo četiri godine uveli smo uz DJ nastupe i koncept live actova, odnosno hip hop i trap“ započinje Saša Mikac, organizator i booking manager. „Ogroman dio glazbenog prostora danas pripada upravo tim pravcima, a njihov nastup i stil glazbe komplementaran je EDM i elektronici, stilu koji gajimo na glavnim, masovnim pozornicama. Ove godine uz Kirila Djaikovskog iz Makedonije, vraća nam se Dekova iz Kine, iz Izraela dolazi odličan, vrhunski DJ Mr. Black, a tu je i naš neizostavni techno stage – Forestroom koji ponovo unosi novitete u festivalski program.“

All female Forestroom petak

Forestroom je klupski, underground tech-house stage koji je prošlih godina bio gotovo jednako popularan kao i glavna pozornica. Insolate, Yelloheadz, Alex Kenji, Yakka, E-Base, Umek, Nusha i desetine drugih nastupali su na ovoj pozornici.

Petak na 11. izdanju festivala Forestland pozornicu Forestroom prepušta ženama: „Htjeli smo osvježiti koncept, djevojke, žene, DJ-ice, proteklih godina bile su važan dio festivala poglavito u techno svijetu pa smo odlučili ove godine cijeli jedan dan posvetiti njima. Forestroom će u petak biti zato „ženski“ pa tako nastupaju Emily, Rosana Rabuza, Andrea Fox, a očekuje se i potvrda još nekoliko dobrih imena u skorije vrijeme“ nastavlja Saša Mikac. „U subotu nam na Forestroom dolaze Tomo in der Muhlen, Kraunlder, ali i vjerojatno najveći techno DJ Ramiro Lopez!“ Španjolski DJ i producent koji nastupa od 1996., od Ibize do Sao Paola, od Barcelone do Beijinga, a ovog ljeta dolazi i na Forestland gdje će se svjetla Forestrooma uperiti upravo u njega i njegov magičan set.

Trap & Rap & Hip Hop & Forestroom

Forestland Main Stage već godinama uz EDM, big room i trance prostora daje i trap i rap izvođačima pa tako uz regionalnu makedonsku superzvijezdu Kirila Djaikovskog i hrvatskog DJ-a Dekovu, stiže i izraelski mega DJ Mr. Black ravno s Ultra Europe glavne pozornice.

Najdugovječniji elektronički festival na kontinentu

„Kada je Forestland započeo 2013. nitko se nije mogao nadati popularnosti i dugovječnosti organizacije. Svake godine idemo korak dalje, poboljšavamo cijeli koncept, ali i učimo“ govori Krešo Biškup iz organizacije. „Od popratnog sadržaja, do razvoja destinacije, mislimo na Forestalnd 365 dana u godini, a provodimo ga samo dva, tu nema mjesta za greške. U 2023. nadamo se provesti najbolji festival do sad, očekujemo najveći broj posjetitelja, ali i najatraktivnije uređen festivalski prostor.“

Zip Line, kamp, chill zone, eko friendly i zeleni festival

„Međimurje je dobitnik zelenog certifikata Green Destination i upravo se taj certifikat nas najviše tiče. Nastojanja i dugogodišnji rad da Forestland bude zeleni festival, održiv i čist također su razlog uspješne certifikacije cijele destinacije. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, a to se vidi i na festivalu Forestland koji je odmah do zaštićenog krajolika Bedekovićevih graba, okružuje nas 10 hektara suncokreta, šuma, livada, a samo tri dana nakon festivala cijela lokacija se vraća u prvotno stanje koje je od 2023. i službeno najzelenije izletište u Međimurju“ dodaje Krešo Biškup. „Zeleni i održivi način provođenja festivala teži je put, no svakako sa zelenijim ishodom!

Na prostorima festivala tako nas ponovo očekuje 250 metara dugi zip line preko cijele glavne pozornice, barbershop i face i body painting Askari, ali i Tattoo corner poznatog križevačkog Marina Rončevića – Tattoo Mrlja. Food corner sa čak četiri kućice, chill zona i šumski bar, secret stage i još mnogo drugih iznenađenja.

Festivalske ulaznice do 1. svibnja se prodaju po cijeni od 25 eura za oba dana u sustavu Entrio, ili na fizičkim prodajnim mjestima, dok se kamp i VIP ulaznice mogu kupiti već od 30 odnosno 75 eura.

sonus 2
sonus 1
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin
paul 2 mobile
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin