Skip to main content
  • 23.03.2023.

Priče Svena Vatha i Richie Hawtina o Ricardu Villalobosu

Ikona elektroničke scene u svakom smislu te riječi je Ricardo Villalobos

Piše: 


Rođen u Čileu, odrastao u Njemačkoj Ricardo Villalobos aktivan je na sceni već 30 godina. Duge trake, još duži setovi, njegova persona za miksetom samo su neke od stvari koje su obilježile karijeru legendarnog DJ-a, no što o njemu imaju reći njegove kolege, pročitajte u nastavku.


Foto David Pareja Riart

Sven Vath se u jednom intervjuu prisjetio upoznavanja Ricarda Villalobosa te je otkrio “Sjećam se kada bi Ricardo dolazio u moj klub Omen u Frankfurtu tamo 1990./1991.

Uvijek bi sa sobom imao bongo bubnjeve koje bi udarao za vrijeme mojih setova, nije trebalo dugo da postanemo prijatelji. Svega nekoliko godina kasnije, lansirao je DJ karijeru i postao rezident na Ibizi…”

Kako je svirati s Ricardom Villalobosom zna Richie Hawtin koji je o tom iskustvu rekao: “Imao sam čast mnogo puta svirati s Ricardom kroz sve ove godine. Zajedno smo nastupali u Fabricu, na Sonar Festivalu te mnogim drugim lokacijama. Sviranje s Ricardom je istraživanje, putovanje, posebno iskustvo, a ne samoperformans”.

Uvijek te tjera da se guraš van svojih limita

Često bi na setovima koristili i naše laptope i ritam mašine kako bi kreirali nove zvukove na licu mjesta, što je na kraju rezultiralo nekim od najdubljih, misaono provokativnih setova u kojima sam ikad sudjelovao.”

Legendarni DJ uskoro stiže i u Hrvatsku, gdje će biti prilika da partijaneri iskuse njegove nekonvencionalno duge trake, glazbeno putovanje kroz set, ali i da njegovi kolege DJ-evi dožive poneku anegdotu.

We Love Sound dovodi Ricarda Villalobosa u zagrebačku Halu 21. travnja, a ulaznice se za 12-satni party mogu kupiti na linku https://we-love-sound.com/we-love-sound-hala

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk