Skip to main content
  • 4.09.2016.

Tomorrowland na moru zvan Shipsomnia

Shipsomnia je prvi tematski festival elektroničke glazbe na moru napravljen po ideji koju rabi Tomorrowland, a odvija se 5 dana i 4 noći na golemom kruzeru "The Brilliance of the Seas" kapaciteta do 2500 posjetitelja.

Piše: 


Ovogodišnji festival okupio je oko 2000 ljudi, a glazbeno nisu okrenuti prema EDM-u i DJ Mag Top 100 ljestvici, već imena biraju prema istinskim vrijednostima. Tako su do sada nastupali Pete Tong, Zeds Dead, Armand Van Helden, Mat Zo, Stanton Warriors, Jazzy Jeff, James Zabiela, Justin Jay, Claptone, Yolanda Be Cool, DJ Marky, Amtrac, Treasure Fingers, Kastle, te uz DJ-e, na pozornicama budu i pokoji MC, bubnjar i drugi glazbenici. Ovogodišnja tema je bila "The Search For Lost Rhythms", a isječke s iste pogledajte u nastavku.

Na idućem putovanju koje je zakazano od 14. do 18. lipnja 2017., tema je "The Tale of The Kraken", festivalska tema je legendarno morsko čudovište Kraken, te će čitav kruzer biti okićen impresivnim umjetničkim instalacijama i dekoracijama na ovu temu, plesačima, akrobatima, žonglerima koji asociraju na veliku hobotnicu. Kruzer kreće iz Barcelone, pa zastaje na Ibizi, dok se turneja završava u malom mjestu Sete u Francuskoj i potom vraća nazad na mjesto polaska.

Official Trailer: Shipsomnia – Tale of the Kraken from Shipsomnia on Vimeo.

Iduće godine već su potvrđeni nastupi Pete Tonga, Claptonea i DJ Markya, dok će ostatak line upa biti poznat 3 mjeseca prije polaska.

Cijena varira od 158 $ pa do par tisuća dolara, ovisno želite li zabavu i spavanje u običnoj sobi ili imate afiniteta prema VIP tretmanu, ali i nešto dublji džep. Više info ovdje.

Sudeći prema ideji i tome da naša zemlja trenutno kotira vrlo dobro na svjetskom tržištu, ne bi se začudili kada bi jedan kruzer ovakvog tipa uključio Hrvatsku u ponudu ili možda postoji netko tko već smišlja Shipsomniu koja uključuje put od Zadra prema Splitu pa do Dubrovnika. Nije neizvedivo, ali za početak možda je bolje krenuti s trajektom..

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk