Skip to main content
  • 5.07.2018.

Wellness program Defected Croatia – Ommm i beat

U pauzi od uobičajenih humaka house hedonizma koji Defected pruža, u priču upada i "Mindfulness" – tiho naličje festivala u kojemu nalaziš mir kroz meditaciju, yogu, power balet, vježbe smirivanja i prakticiranje umjetnosti tišine.

Piše: 

Svakoga dana od podne eksperti i verificirani stručnjaci vodit će festivalđije do smiraja i novog centriranja kako bi se pošteno razasuli pod zvučnicima, a Garden resort lokacija i šum mora savršena su pozadina za otpuhati prašinu s unutarnjih energija. Pa te čekaju:

Pierre Ravan – Heartfulness meditacija

Pierre je tvorac KaRavan-a, jedinstvenog koncepta fuzije meditacije od srca sa spiritualnim zakutcima house glazbe. Vodio je već tisuće diljem globusa u kolektivnim meditacijama, a principe ovog smirenog prihvaćanja, otpuštanja i koncentracije primjenjuje i u svojim DJ setovima. Na Defectedu će podijeliti mini meditaciju od 5 minuta kao i njenu dužu 25-minutnu sestru.

9., 10., 11. kolovoza (12-14h)

JAMIE  WATKINS  &  THUBTEN – naučite meditirati

Budistički redovnik već 25 godina Gelong Thubten renomirani je učitelj meditacije i autor iz Velike Britanije koji je poučavao na sveučilištima, u školama, bolnicama, zatvorima ekipu iz Googlea i filmske ekipe Hollywooda. Cilj mu je integrirati meditaciju u zaposleni život svakodnevice, a na Defectedu te uči metode duboke relaksacije, nalaženja unutarnjeg mira, suosjećanja i radosti.

12. kolovoz (12-13h)

Faye Lovell

Faye je vlasnica crnog pojasa u Mugendo Karate Kickboxingu i osvajačica dva britanska prvenstva i sudionica na Svjetskom i Euroskom natjecanju. Yoga upada u priču kako bi kompenzirala za fizičku iscrpljenost, a učila je od yogini Bridget Woods Kramer. Faye je osobna trenerica već 12 godina, radeći u Londonu i držeći retreatove na Ibizi.

Power balet (30 min)

Ovo je intenzivna vježba uz vruće funkom natopljene beatove. Obično se kroz 30 minuta koncentrira na male pokrete i pogodit će sve tjelesne skupine mišića, s naglaskom na tehničku i jezgru, radeći na snazi i fleksibilnosti kroz klasične plesne pokrete.

Bushido Yoga (60 min)

"Bushido" znači na način ratnika i ova joga kombinira fluidnost i borilačke vještine s elementima Hatha Yoge. Faye će te provesti kroz učinkovite yoga prakse i naučiti te ključe principe poravnanja kako bi tijelo, dušu i um doveo u balans.

12 kolovoza (12-13.30h)

CHERYL  SIM  WITH  FRED  EVERYTHING  – sonična Vinyasa Flow

Ovih 90 minuta započinje kratkom meditacijom uzemljenja koju slijedi energična sekvenca s podjelom na stajaće, sjedeće poze, balanse i završava relaksacijom. Live DJ set za tu priliku u rukama je Fred Everythinga koji stvara savršenu podlogu za ovu izazovnu Vinyasa praksu. Prikladno je za sve bez obzira na prethodno iskustvo.

13. kolovoza (12-13.30h)

Shovell – Puls života

Shovell je punim imenom Andrew Lovell kojeg poznaješ kao člana nagrađivanog, platinastom nakladom okrunjenog banda M People. Shovell je jedan od najboljih perkusionista koje ćeš čuti, a njegove vještine uposlili su već velikani kao što su The Chemical Brothers, Boy George, Nightmares On Wax and Soul II Soul. Ovaj tip ujedno radi i kao kvalificirani kranio-sakralni terapeut i da od 2011. već proučava šamanističko iscjeljenje,a od 2008. je budist. Terapije, ceremonije, prakse i znanja uvele su duboki mir u život,a  s tobom će u Pulse of Life sessionu istražiti duboke ritmove života kroz umjetnost bubnja. Dodirnut će se i potpornja zvuku – tišine – i podijeliti neke unutarnje mehanizme vrijedne za pronalaženje i zadržavanje unutarnje ravnoteže u modernom svijetu.

14. kolovoza (12-13.30h)

Pa za 6 dana i noći plesa od 9. do 14. kolovoza Defected obećava još jedno nezaboravno ljeto – na glavnim pozornicama, na plaži, brodovima i u utrobi Barbarella's kluba, a s tobom je golemi popis umjetnika koje predvode Basement Jaxx DJ Set, Derrick Carter, Dimitri From Paris, Masters At Work, Roger Sanchez, Todd Terry… Ako karte još nemaš slobodno navrati na Entrio i imaj na umu da si brzo sakupiš ekipu koja zajedno s tobom cijeni tišinu i beat jer rokamo i grupni popust 3+1 free. Dobro nam došli!

Kolekcija setova sa Defected Croatia 2017 festivala

brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk