Skip to main content
  • 22.04.2017.

12 fenomenalnih ljetnih open air lokacija!

Klub je svakako sjajno mjesto da svoje neuroze, bjesove i sputanosti povedeš u jednu plesnu šetnju no kada ljetno sunce i lune sjednu u zenit srce vuče na otvoreno.

Piše: 


Povezan s tlom, nebom, suplesačima i glazbom koja se slobodno ori iz epicentra. ponekad tvoj plesni monstrum treba na zrak i ni jedno skladište, rupa u zidu, podrum ili megaklub se ne može svjetlosnim efektima mjeriti s otvorenim zvjezdanim svodom.

Pa kako bi nadopunio svoj životni bucket list, (ako ga nemaš uzmi papir i olovku ili otvori neku aplikaciju i piši) donosimo 12 stalnih open air lokacija koje bi plesno nastrojenom kozmopolitu bila temeljita šteta ne posjetiti. pa kaže:

Café Mambo (Ibiza, Španjolska)
Najmanja lokacija na današnjoj listi ikona je koja sjedi u središtu San Antonio promenade i deseci tisuća godišnje dolaze kako bi  plesali u ovom malom restoranu i loungeu i uživali u jednom od najljepših zalazaka sunca na Mediteranu.

Cavo Paradiso (Mykonos, Grčka)
Smješten ana grčkom otoku Cavu Paradiso savršeno sjeda u svoje ime kao rajsko mjesto partyjanja na kojem ćeš jednako lako zateći i Kaskadea i Laidback Lukea kao i Svena Vatha i Marcela Dettmanna. S pogledom na Egejsko more, mokri je san ljetnih noći.


Club der Visionare (Berlin, Njemačka)
Postoji razlog zašto stoji kao favorit umjetnika poput Cassy, Ricarda Villalobosa i Iona Ludwiga. Smješten na rijeci Spree u Berlinu, održava se kao ugodan tvorena terasa koja traži svoje mjesto na itinerarima.

DC-10 vrt (Ibiza, Španjolska)
Za vrijeme legendarnih Circoloco partyja vrt je savršeno mjesto za popodnevne slušaonice bez brige na svijetu dok izvodiš mentalnu gimnastiku i uz Void Acoustic Soundsystem pripremaš sivu tvar za noć na glavnom flooru ili terasi.

Elrow (Barcelona, Španjolska)
Malo je partyja koji nose značaj nedjelja u Elrowu u originalnoj lokaciji nastanka. Ispod neba Barcelone i kiše konfeta sve izgubljeno biti će iznova nađeno na flooru.

Il Muretto (Venecija, Italija)
Poluotvorena lokacija, čijih 750 kvadratnih metara se nalazi pod nebom. Il Muretto je od otvaranja '61. ugostio legende poput Ray Charlesa I Jamesa Browna da bi se u posljednjim desetljećima profilirao kao jedan od najpoznatijih noćnih klubova u Europi u kojem se kao kod kuće osjećaju  Carl Cox, Dixon, Sven Väth, Len Faki, Marcel Dettmann, Marco Carola…

Le Jardin (Los Angeles, California, USA)
Dašak Europe u LA-ju usred Hollywoodskog trijema na kojem su se samo nedavno orili Rhadoo, Lee Burridge, Matthew Dekay, Bedouin…

Manduca (Firenca, Italija)
U svjetskoj prijestolnici renesanse, u gradu koji osjeća lijepo, nalazi se lounge koji je većinu tjedna restoran, nebi li is se za Sunday Sunflower partyje preobrazio u zvijer koja pleše na talijanski house, deep house i techno okružen bazenom i palmama.

Outputov trijem na krovu (Brooklyn, New York, USA)
Output je otvoren kako bi u New York, preplavljen busanjem u prsa VIP tretmanom, vratio dašak undergrounda: trijem će ti nuditi najbolje nedjeljne partyje koje možeš zamisliti uz pogled koji luta jednom od impresivnijih globalnih panorama.

Red Rocks amfiteatar (Colorado, USA)
Možda ne toliko elektronici nastrojeni kao prethodni odabiri, Red Rocks amfiteatar ipak je jedna od najpoštovanijih globalnih lokacija na otvorenom što se tiče estetike i akustike.

Ushuaïa in Ibiza
U kasnim 80-ima prvo je postojala kao vanjska terasa Amnesia i zatim Spacea, da bi danas postala samostalni objekt koji tijekom sezone održava dnevne partyje do ponoći.

Warung Beach Club u Brazilu
Klub na samoj plaži uz konstantna vrhunska globalna techno i house gostovanja, malo koja lokacija može se mjeriti s takvim pogledom i kvalitetom odabira umjetnika. iako nije u velikom turističkom središtu tisuće se sijevaju u maleni grad Itajal samo kako bi zaplesali do brazilskih valova.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2