Skip to main content
  • 29.09.2023.

400 tisuća partijanera na ulicama Pariza povodom 25. rođendana Techno Parade

U četvrt desetljeća postojanja, pariška techno parada privukla je više od sedam milijuna partijanera

Piše: 


Proteklog vikenda, oko 400 tisuća partijanera okupilo se na ulicama glavnog francuskog grada kako bi ispratili 25. rođendan pariške Techno Parade.

Ovaj važni jubilej proslavio se masovnom “procesijom”, između trga Bastille i trga Place de la Nation, predvođenom s 18 kamiona s preko 100 DJ-eva sa širokom elektroničkom glazbenom lepezom.

Ovogodišnja pariška techno parada imala je nekoliko prosvjednih poruka upućenih francuskoj vladi poput prepoznavanja elektroničke glazbe kao kulturne baštine; boljeg tretmana aktera iz industrije za birokratska pitanja te stvaranja novih prostora za održavanje elektroničkih događaja i festivala koji su ekološki prihvatljivi.

Vrijeme je da dobijemo priznanje koje zaslužujemo. Naša borba se nastavlja.” zaključuju organizatori.

U velikoj proslavi sudjelovao je i bivši francuski ministar kultureJack Lang, koji je pomogao u stvaranju prvog izdanja pariške techno parade. U razgovoru s novinarima, ukratko se osvrnuo na proteklih 25 godina:

“Drago mi je da smo uspjeli nadvladati 1001 prepreku koja je godinama onemogućavala prisutnost elektroničke glazbe među širom publikom. Nekoć, kada smo započinjali elektronička glazba je bila demonizirana, vrijeđana i klevetana.”

https://twitter.com/jack_lang/status/170561520321416409

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk