Skip to main content
  • 29.09.2023.

Amsterdam Dance Event otkriva nove detalje konferencijskog programa

Za nešto manje od tri tjedna kompletna elektronička industrija će se okupiti u glavnom gradu Nizozemske

Piše: 


Od 18. do 22. listopada, Amsterdam još jednom postaje glavni grad elektroničke glazbe, kojeg će posjetiti više stotina tisuća ljudi samo zbog Amsterdam Dance Eventa.

Tradicionalno okupljanje elektroničke scene, tijekom pet dana donosi bogati zabavni i edukacijski program. Brojni kulturni prostori u Amsterdamu postaju poprište događaja na kojima će svirati više stotina izvođača te se održati niz edukativnih panela, rasprava i radionica.

Što se Amsterdam Dance Event više bliži, tako organizatori otkrivaju nove detalje vezane uz program.

ADE 2023: Arts & Culture program

Jedan od novijih programa na Amsterdam Dance Eventu je Arts & Culture, koji je zamišljen kao platforma za umjetnike koji kombiniraju klupsku kulturu i druge umjetničke forme. Kroz Arts & Culture program, održati će se broje projekcije filmova te će se diljem Amsterdama postaviti umjetničke instalacije. Nove potvrđene projekcije su Above and Beyond: The Global Rise of Afro House, Onzichtbaar / Invisible i Remembering Ryuichi Sakamoto: Gohatto, dok zasluge za neke od umjetničkih instalacija idu Willemu de Haanu,Gizem Özu i Victoru Disselu.

ADE LAB 2023

Amsterdam Dance Event je potvrdio dolazakYouTubea i YouTube Musica na njihov Lab programski dio gdje će najveća digitalna video platforma odraditi niz panel rasprava koje su zamišljene da pomognu nadolazećoj generaciji umjetnika. Savjeti kod oglašavanja, strategije objavljivanja u više formata, kratkometražni videozapisi na YouTube Shortsu su samo neke od tema koje će se pokriti.

ADE PRO 2023

Potvrđen je i kompletni program ADE Pro konferencije koji se ove godine bavi tematikom strategija, prilika i dužnosti koje definiraju globalnu elektroničku scenu. Nakon potvrđenih govornika koji predstavljaju popularne digitalne servise, ADE je kompletirao listu s predstavnicima Warner Musica, Sony Musica, WME Agencyja, BBC Radio 1-a, Spinnin’ Recordsa, Szigeta i drugih.

ADE Startups

Ovogodišnje izdanje ADE-a donosi novi nekonvencionalni program usmjeren prema startupovima. Osam tehnoloških startupova (Beatoven, Collabhouse, Mubert, Overtune, Roex, Sona, Sonomo, Submix) usmjerenih prema elektroničkoj glazbi stiže u Amsterdam prezentirati svoje proizvode.

sonus 2
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.