Skip to main content
  • 10.07.2023.

9 Splićana dali su mišljenje o Ultri i važnosti manifestacije za kulturu mladih

Ultra odlazi, Ultra ne odlazi.. špekulira se već danima u Splitu, a evo što o svemu misle mladi iz Splita i okolice kojima je između ostaloga festival i namijenjen

Piše: 

Nakon što je Grad ove godine začepio „špinu“, počelo se pričati o mogućem odlasku festivala iz Splita, da bi sinoć, organizator Joe Bašić kazao kako Ultra u Splitu ostaje 2024., a nada se i dalje.


Foto Marko Edge

Nikola (23) –  “Uz Ultru sam praktički odrastao. Ovo je peto izdanje na koje dolazim. Naravno da bih volio da Ultra ostane u Splitu. Praktički me je glazbeno odgojila, tko zna što bih slušao, gdje bih izlazio da nisam 2016. zalutao na Poljud…”

Margarita (22)  – “Prvi put sam na Ultri i inače nije moj đir, ali gradu treba više ovakvih stvari, sadržaja, festivala, manifestacija. Nadam se da mi ovo nije prvi i zadnji put da sam ušla na Ultru.”


Foto Damira Kalajžić

Leo (24)  – “Više ni ne brojim koja mi je ovo Ultra, samo znam da mi je postala tradicija. Ovo je stvar kojoj se raduješ cilu godinu. Uvik se priča o tom odlasku Ultre iz Splita, al’ eto nikako da ode. Ako festival nije otiša nakon što su ga makli s Poljuda, vjerujem da će se pronaći rješenje.”

Ivan (32), Solin – “Nikad ne znaš što si imao dok ne izgubiš. Tako će nama bit s Ultrom ako ode iz Splita. Godinama nismo imali pošten koncert, veliko svjetsko gostovanje. Da oni iz Iron Maidena nisu ludi za Spliton, ‘ko bi vamo doša, samo ovi naši sa estrade.”

Anamarija (19)  – “Drugi put dolazim na Ultru, a ni ne sjećam se kako je Split izgledao prije dolaska Ultre. Svi su tu… kad bi neka prosječna osoba iz grada inače ovako nešto mogla doživjeti? Možda jednom, dva puta u životu. S Ultrom to možeš svako ljeto.”

Roko (28) –  “Kad san krenija izlazit, ima si još neke druge festivale u gradu koji su se događali, sad kad makneš Ultru šta ti ostane? Naravno da bih volio da ostane, doduše mogli bi tu i tamo pozvat koje novo ime na festival, malo iznenadit publiku, ali dobro to je priča za drugi put.”


Foto StijnDeGrauwe

Zvonimir (27) – “Znaš tko je za odlazak Ultre iz Splita. Samo oni koji ne mogu dobit “zuba” od festivala.”

Marija (24) – “Jesi li vidio ikoga po festivalu da je tužan, nezadovoljan, mrzovoljan? Nisi jer jednostavno to nije takva lokacija. Onima kojima smeta Ultra nisu vamo, već su na internetu gdje šire negativu. Pa in preporučam, dođite jednom vamo, probajte – možda vam se svidi i promjeni mišljenje.”

Ante (29) – “Umjesto da se nađe način za privuć još ovakvih događaja u grad, mi gledamo kako da i ono malo dobroga maknemo. Apsolutno porazno. Nadam se da su te priče o odlasku, samo priče.”

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2