Skip to main content
  • 23.01.2024.

Day Zero festival u Tulumu očarao je 9000 ljudi setovima Seth Troxlera, Patricka Masona, Damiana Lazarusa…

Damian Lazarus organizirao je još jedan godišnji rave, Day Zero koji je potrajao 16 sati u začaranoj šumi Tuluma

Piše: 

Naslovna foto

Fotografije u članku Electronic Groove i Day Zero Instagram

Na Nultom danu 2024., koji je započeo 12. siječnja i nastavio se do podneva 13., lampioni su svijetlili među granama, zeleni laseri koji bodu oči pucali su kroz tamu, a akrobatkinja je izvodila performans iznad glave na visećem obruču. Dok su posjetitelji lutali prostorom, osjećali su se kao da su u začaranoj šumi.

Okružen bujnim zelenilom i prirodnim čudima džungle, Day Zero je doista uronio svoje posjetitelje u čarobno okruženje, potičući osjećaj jedinstva i različitosti među partijanerima. Ove godine, kako su tvrdili, organizacija je napravila nekoliko poboljšanja u sadržajima i samom transferu do destinacije, ali ono što je stvarno napravilo razliku su akrobacije i izvedba vanzemaljskih stvorenja iz budućnosti i drevnih Maja.

Line up se može pohvaliti nizom DJ-eva svjetske klase koji su predstavili svoje različite stilove, stvarajući nezaboravnu atmosferu. DJ Tennis dao je ton eklektičnim nastupom, dosegnuvši vrhunac euforičnom pjesmom ‘Around’ Solomuna. Miksevi Dennisa Cruz , koji sadrže pjesme poput ‘Just as Long’ i ‘Dope Dance’, natjerali su cijelu džunglu da pleše uz njegove osvježavajuće taktove.

Kasnije je dinamični WhoMadeWho zauzeo glavnu pozornicu, donoseći neočekivani zaokret dok je američki DJ Diplo krasio mikrofon, stvarajući trenutak jedinstven za publiku. Izvedba Setha Troxlera , ispunila je ogromna očekivanja publike, dok je Skream dirnuo publiku svojim evokativnim ritmovima kao što je i navikao. Patrick Mason poradio na groovy plesu, a Joeski se pobrinuo da energija džungle potraje čak i u 8 ujutro nakon 13 sati neprestane glazbe.

Posebno treba pohvaliti voditelja ceremonije, Damiana Lazarusa , koji je isporučio eklektičan set s različitim stilovima od techna do groovy dancea. U trenutku kada je pustio verziju pjesme ‘Music Sounds Better With You’, džungla je bila prepuna vibrirajući njegovom magijom. Nije ni čudo zašto je on kreativni um iza ovog čarobnog festivala.

Kao što je Lazarus obećao, Day Zero se angažirao u lokalnoj zajednici, podupirući glazbenu školu za djecu, donirajući stabla koja će obložiti aveniju, surađujući s organizacijom koja pokušava obnoviti koraljni greben i skupljajući plastični otpad. Ova tvrtka surađuje s tvrtkom za recikliranje sa sjedištem u Cancunu na pretvaranju plastičnog otpada u biogorivo.

Lazarus je započeo Day Zero 2012.
U to vrijeme Tulum, koji su posjećivale modne ikone s ukusom za duhovnost i jogu, više nije bio neotkriven.

Bio je siječanj 2012. “Sjetio sam se da je kasnije te godine, 21. prosinca, bio kraj majanskog kalendara”, nastavlja. “Odlučio sam da umjesto da na to gledam kao na apokaliptični događaj, to bude početak novog poglavlja, a ja ću stvoriti magični događaj koji slavi tradiciju naroda Maja i prožima ga najiskrenijom i najinovativnijom glazbom. ” Tako je rođen Day Zero. Nešto manje od 3000 prisustvovalo je prvoj godini, održanoj u Mayanskom tematskom parku na periferiji Tuluma.

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop