Skip to main content
  • 24.01.2024.

U Petom Kupeu ovog petka kultna imena deep housea – Atjazz i Fred Everything

Poznati majstori za pultom i autori nebrojenih izdanja gostuju na večeri etikete Imogen. Domaćini su im Ilija Rudman i Antonio Zuza koji ovog puta nastupaju kao Imogen Soundsystem.

Piše: 

Deep house je žanr poznat po tempu do 125 BPM-a, prigušenim bas linijama, izdašnoj upotrebi perkusija, mekim zvukovima klavijatura, ambijentalnom zvuku i soul vokalima. Među trenutačno najzanimljivijim predstavnicima tog žanra su Atjazz i Fred Everything, gosti novog izdanja Imogen partyja ovog petka, 26. siječnja.

Jedan od pionira deep housea još iz 90-ih je Atjazz, britanski DJ, producent, inženjer zvuka i vlasnik istoimene prestižne etikete poznate po vrhunskim izdanjima. Osim Atjazzovih produkcija i suradnji, pod njezinim okriljem su i velika imena kao što su Fred Everything, Robert Owens i Jimpster. Atjazz je i vrlo plodan remikser koji potpisuje uspješne obrade izvođača kao što su Bob Sinclar, Jazzanova, Zed Bias i Omar, a njegove usluge često traže i brojni vrhunski vokalisti.

Za svoj nadolazeći nastup u Zagrebu, Atjazz poručuje što možemo očekivati od njega: “Volim održavati stvari svježima, ne planiram previše jer volim čitati prostor dok sviram i pomažem ljudima da ostanu u vibri. Mogu biti jazzy i dubby tako da možete zatvoriti oči i izgubiti se u zvuku, ali također i u drugom raspoloženju uz slojevite ritmove”

U Peti Kupe se vraća i Fred Everything, prijatelj kluba i Imogen Recordingsa za koji je već objavljivao. Ovaj rođeni Kanađanin s dugogodišnjim prebivalištem u San Franciscu je u više od 20 godina objavio čak 200 izdanja na najprestižnijim etiketama, a nadimak Everything prati ga od početaka karijere jer je već tada bio sposoban umiksati sve od disca do techna, pa čak i drum’n’bass. Njegove ploče često su u torbama najvećih DJ-a, a popularnost su mu donijeli i brojni remixevi za poznate izvođače kao što su Derick Carter, Roy Davis Jr, Brand New Heavies ili upravo Atjazz.

O svom povratku u Peti Kupe, Fred Everything kaže: “U Zagrebu sam uvijek bio dobrodošao s puno topline i tulumi su uvijek bili odlični. Ljudi jako dobro poznaju glazbu i ne boje se dobrog provoda!” Upravo je hrvatska metropola Freda Everythinga inspirirala da po njoj sklada EP: “Ideja iza imena bila je jednostavna, napisao sam dvije pjesme (Zagreb I i Zagreb II) na svom prošlom gostovanju u Petom Kupeu u ljeto 2022. godine. Ostao sam nekoliko dana više i stigao malo obići grad, razgledati muzeje i družiti se s prijateljima.”

Ovoj dvojici prijatelja u Kupeu se pridružuje i domaći dvojac prijatelja – Antonio Zuza i Ilija Rudman koji će nastupiti zajedno kao Imogen Soundsystem. Bit će to prilika i da u večeri najboljeg housea najave i skorašnji izlazak svog zajedničkog EP-a Paloma.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio, dok na našem Instagramu imate priliku za osvojiti ulaznicu.

FB EVENT: Imogen w/ Atjazz, Fred Everything, Imogen Soundsystem

sonus 2
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju