Skip to main content
  • 25.12.2022.

Donosimo listu najslušanijih hrvatskih producenata u 2022. na Soundcloudu

Nakon liste najslušanijih producenata po broju streamova na Spotifyju, uz pomoć platforme za analitiku Viberate nastavljamo dalje istraživati rezultate hrvatskih producenata za 2022.

Piše: 

SoundCloud je kultna internetska stranica za distribuciju glazbe, koja je postala sastavni alat bilo kojeg DJ-a ili producenta. Neka imena sa vrha najslušanijih producenata po broju streamova na Spotifyju, mogu se naći i među najslušanijim na SoundCloudu, a lista izgleda ovako.


Photo by Matthew Henry from Burst

S 3 milijuna SoundCloud playeva, najslušaniji je Zagrepčanin Matroda. Svoje ime je etablirao u Sjevernoj Americi, a njegov uspjeh prepoznat je i u matičnoj Hrvatskoj gdje je dobitnik nagrade Ambasador u kategoriji Ambasador Hrvatske u svijetu. Godinu je zaključio s objavom EP-jaJack The House 3”.

Za petama, na drugom mjestu, s 1.4 milijuna playjeva je San Pacho iz Samobora. Kao i njegov kolega Matroda, svoje ime gradi kroz Sjedinjene Američke Države, a upravo na Matrodinoj etiketi objavljen je posljednji San Pachov EPAs Long As We Got House”.

Zanimljivo iako je neaktivan i glazbu nije objavio godinama, Kiso živi na staroj slavi i u 2022. je prikupio 1.2 milijuna playeva na SoundCloudu.

Evo kako izgleda ostatak liste 10 najslušanijih producenata na SoundCloudu unazad 12 mjeseci:

4. Lost Sky s 1.1 milijunom playeva

5. Mike & Me s 553 tisuće playeva

6. CASHEW s 469.1 tisućom playeva

7. Blacksoul 435.3 tisuće playeva

8. Andomalix s 408 tisuće playeva

9. The Monk By The Sea s 288.1 tisućom playeva

10. Filip Motovunski s 122.3 tisuće playeva

S više od 100 tisuća playeva pohvalit se mogu Dyslm i Dallerium, a iza njih slijede Nix K, Indra, DJ Ogi, Result, Petar Dundov i drugi.

soul gravity desktop
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju