Skip to main content
  • 25.12.2022.

Provjerite tko se nalazi među 10 najslušanijih hrvatskih producenata 2022.

Godina se bliži kraju, stiglo je vrijeme da se 2022. rezimira kroz brojke

Piše: 

Platforma za analitiku Viberate nam otkriva koliko su u 2022. bili slušani hrvatski producenti na streaming servisima, radijskim stanicama i Beatportu. U danima ispred nas, donosimo rezultate sa svih ključnih servisa.


Photo by Matthew Henry from Burst

Jedna od najpopularnijih streaming servisa je Spotify, godinu je zaključio još jednim Wrappedom. Preko društvenih mreža neki DJ-evi su se pohvalili svojim statistikama, ali kada se na jednom mjestu sve “zbroji i oduzme”, uz pomoć platforme Viberate, dobivamo kompletnu sliku i ovo su najslušaniji hrvatski producenti.

S više od 113 milijuna streamova na Spotifyju, najslušaniji hrvatski producent je Lost Sky koji je svoju publiku našao u dubstep, trap i future bass publici.

Drugo mjesto pripada Matrodi s gotovo 48 milijuna streamova. Dobitnik nagrade Ambasador u kategoriji Ambasador Hrvatske u svijetu, iza kojeg je uspješna godina. Novi EP, nastupi pred desecima tisuća partijanera po festivalima diljem Sjeverne Amerike te visoko 19. mjestom na listi najboljih producenata prema 1001tracklistsu.

Bronca” ide u ruke još jednog DJ-a koji svoju karijeru gradi kroz Sjeverno Američki kontinent. San Pacho se može pohvalit s malo više od 18 milijuna streamova na popularnom streaming servisu, a njih je ostvario sa svojom kombinacijom tech house i house zvuka.

Ostatak Top 10 najslušanijih hrvatskih producenata u 2022. izgleda ovako:

4. Dallerium s 17 milijuna streamova

5. aelvis s 4.8 milijuna streamova

6. SwitchBlade s 4 milijuna streamova

7. Kiso s 4 milijuna streamova

8. Vanillaz s 2.7 milijuna streamova

9. Herceg s 2.2 milijuna streamova

10. DNVXs 2 milijuna streamova

Iza kojih slijedi još nekolicina DJ-eva koji se mogu pohvaliti s milijunskom brojkom slušatelja na Spotifyju u 2022., a to su Dyslm, TWIIG, Pete Spruce, HLX, CASHEW, Shortwire, DEKOVA, Petar Dundov i RADIOLOGY.

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2