Skip to main content
  • 29.11.2020.

Elektronika peta najslušanija u svijetu; Techno najprodavaniji 15. kvartal zaredom

Donosimo još neke zanimljive podatke koji su objavljeni u posljednjoj studiji o elektroničkoj glazbi koju svake godine predstavlja IMS Ibiza.

Piše: 


U prethodnom izdanju osvrnuli smo se na utjecaj koronavirusa na elektroničku glazbenu industriju i predviđanja analitičara.

ELEKTRONIČKA GLAZBA
IFPI Music Listening pokazuje koliko je elektronička glazba bila popularna i slušana na svjetskom nivou, ali i na nekim brzorastućim tržištima Amerike i Azije 2019.g.

Na petom je mjestu svjetske popularnosti a ispred nje su Pop, Rock, Oldies, Hip-hop/Rap. U Kini je na 8. mjestu po slušanosti; u Meksiku na 6. mjestu, a u Južnoj Koreji na 8. mjestu. Ovdje analitičar ističe podatke emitivnih tržišta koje pokazuju sve veći interes za elektroničkom glazbom u na kojima je on u rastu, tj. postoji mogućnost da glazba postane još slušanija i popularnija.

TECHNO
Prema podacima Beatporta techno glazba je 15. kvartal zaredom bio najprodavaniji žanr i to od prvog kvartala 2015. pa sve do prvog kvartala 2020.g. Bilježi se ogroman rast prodaje i interesa za melodični house i techno.

ZARADA DJ-a
Zarada DJ-a je prema Forbesu porasla 2019.g. Ukupna zarada Top 10 DJ-a se vraila na najvišu razinu koja je ostvarena još 2016.g. DJ-i su tako 2019. zaradili oko 273 miljuna dolara

The Chainsmokers su zaradili oko 46 miljuna dolara, Marshmello 40 miljuna. Bit će interesantno vidjeti nakon korona krize i resetiranja scene kako će se kretati cijene na tržištu.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk