Baner

Feljton: 28 slika sa Evolution Funk festivala u Splitu 1999.

Subota, 08 Prosinac 2018

U poslijeratnoj Hrvatskoj, u doba kada je elektronička glazba još uvijek u našem društvu djelovala kao pokret otpora i kada je svaki party bio pod znakom upitnika nastaje Evolution Funk.


Jedna organizacija i dva entuzijastična mladića u to doba udarali su temelje klupskoj techno i house sceni Dalmacije. Pero Brčić kojeg bolje znate kao Pero-Fullhouse ili Skeptik u suradnji sa svojim nekadašnjim partnerom Ivanom Podrugom organizirao je i festival elektroničke glazbe.Omegaritam je na ljeto 1999. na splitskom Žnjanu postavio šator za četverodnevnu smotru nama omiljenog zvuka pod imenom Evolution Funk od 29. srpnja do 1. kolovoza.

Na line-upu su svirala probrana imena techno i house scene Jeff Mills (USA), Mr.C (UK), Thomas Schumacher (D), Dave Rick (F), Sonic (F), Jean-Marie K. (F), Chris Rhythm, Lushi, dB, Jake, Paco, Pero-Fullhouse i drugi.

Zaključit ćemo da sve što je nastalo tih godina u cijeloj Hrvatskoj puno je pomoglo da se scena održi na kvalitetnom nivou i da danas sa ponosom možemo konstatirati kako se za sav ovaj turistički i kulturni procvat elektroničke glazbe moramo nakloniti umjetnicima koji su prije 2 ili 3 desetljeća počeli stvarati scenu iz ničega.Pogledajte 18 impresivnih fotografija sa naše i regionalne scene od 1999. do 2003. ovdje.

 

Feljton: 28 slika sa Evolution Funk festivala u Splitu 1999.