Skip to main content
  • 8.12.2018.

Feljton: 28 slika sa Evolution Funk festivala u Splitu 1999.

U poslijeratnoj Hrvatskoj, u doba kada je elektronička glazba još uvijek u našem društvu djelovala kao pokret otpora i kada je svaki party bio pod znakom upitnika nastaje Evolution Funk.

Piše: 


Jedna organizacija i dva entuzijastična mladića u to doba udarali su temelje klupskoj techno i house sceni Dalmacije. Pero Brčić kojeg bolje znate kao Pero-Fullhouse ili Skeptik u suradnji sa svojim nekadašnjim partnerom Ivanom Podrugom organizirao je i festival elektroničke glazbe.

Omegaritam je na ljeto 1999. na splitskom Žnjanu postavio šator za četverodnevnu smotru nama omiljenog zvuka pod imenom Evolution Funk od 29. srpnja do 1. kolovoza.

Na line-upu su svirala probrana imena techno i house scene Jeff Mills (USA), Mr.C (UK), Thomas Schumacher (D), Dave Rick (F), Sonic (F), Jean-Marie K. (F), Chris Rhythm, Lushi, dB, Jake, Paco, Pero-Fullhouse i drugi.

Zaključit ćemo da sve što je nastalo tih godina u cijeloj Hrvatskoj puno je pomoglo da se scena održi na kvalitetnom nivou i da danas sa ponosom možemo konstatirati kako se za sav ovaj turistički i kulturni procvat elektroničke glazbe moramo nakloniti umjetnicima koji su prije 2 ili 3 desetljeća počeli stvarati scenu iz ničega.

Pogledajte 18 impresivnih fotografija sa naše i regionalne scene od 1999. do 2003. ovdje.

 

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2