Skip to main content
  • 5.11.2019.

Fotografije i memoari sa 15 godina Klubske scene

Vrijeme je da se ukratko prisjetimo našeg jubilarnog 15. rođendana kojeg smo obilježili od kraja 2015. do kraja 2016.g. različitim programima i manifestacijama.

Piše: 


Uoči 15 godina postojanja osmišljena je Takeover turneja na kojoj smo preuzeli scene gradova, s ciljem poticanja i stvaranja jačeg zajedništva na lokalnim scenama.

Počevši od prosinca 2015. do srpnja 2016. Takeover je tako svojim dolaskom obogatio scene Osijeka, Primoštena, Zadra, Vodica, Siska, Splita, Dubrovnika, Varaždina i Makarske. U Splitu je osim partya održan i dan edukativnih predavanja Takeover Knowledge.

Statistike Takeover turneje:
– Partiji su održani u 9 gradova
(Epic Osijek, Aurora Primošten, Q Bar Zadar, Opium Vodice, Skwhat Sisak, O`Hara Split, Lazareti Dubrovnik, Enygma Čakovec, Petar Pan Makarska)
– Sviralo je 80 DJ-a
– Sviralo se 63 sati elektroničke glazbe
– Zabilježeno je preko 3500 posjetitelja

Iste godine na jesen pokrenuta je edukativna platforma Jezgra koja na svojim krilima nosi stjecanje znanja koje renomirani akteri scene prenose na sve one željne upijanja novih znanja. Izložbe, ankete, predavanja, tribine, radionice, projekcije filmova, radijske emisije – sve je to Jezgra.

Jezgru je obilježila izložba "Kako izgledaju klubovi jutro poslije" koja na unikatan način prikazuje kako izgledaju plesni podiji hrvatskih klubova ujutro nakon što posljednji partijaneri napuste floor, a održala se u splitskoj Infozoni (listopad 2016.), te zagrebačkom Pločniku (studeni 2016.).

Pločnik, VERN i EMI učilište su u studenom 2016. ugostili i četverodnevni ciklus konferencijsko-edukativnih sadržaja Jezgra koji su uključivali različite priče aktera scene o nastanku iste, radionice produkcije glazbe, tribinu o osnivanju DJ udruge, utjecaj radija na razvoj scene; ZAMP licence i mnoge druge teme.

Nekoliko dana poslije održala se prva dodjela nagrada Ambasador u SC Stjepan Radić (Pauk-SKUC).

Finale ovog velikog 15. rođendana Klubska je proslavila u suradnji sa Sonusom koji nam je poklonio Ricarda Villalobosa u The Bestu, a publika nagradila prepunim plesnim podijem.

Projekti nastali u tom vremenu u velikoj većini okupili su oko nas brojne kreativce iz svih dijelova Hrvatske čime nastaju novi inovativni formati zabave poput More Than Clubbinga koji se za 10 dana održava u Aquariusu. Dio naše povijesti moći ćete isto tako vidjeti u sklopu izložbe 18 godina scene u flashback corneru. Ulaznice potraži na Entrio.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop