Skip to main content
  • 17.05.2020.

Od 18. svibnja zeleno svjetlo open air partijima i koncertima na otvorenom

HZJZ – Hrvatski zavod za javno zdravstvo preporuke o tome kako trebaju funkcionirati kulturno-umjetničke izvedbe, na otvorenom ili u zatvorenim prostorima.

Piše: 


Istovremeno Glas poduzetnika objavio je prijedlog mjera za evente koji će biti upućen Stožeru. Sastanak udruge i Stožera održat će se idući tjedan.


Foto LUZ festival, Lastovo

Zeleno svjetlo open air partijima i koncertima

Izvedbe i programi na otvorenom

Preporučuje se, ako postoji mogućnost, organiziranje umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija na otvorenom. Označavanje sjedećih i stojećih mjesta. Preporučuje se unaprijed označiti sva sjedeća i stojeća mjesta međusobno udaljena najmanje 1,5 metar, te ograničiti ulazak na najviše onoliko posjetitelja koliko ima označenih mjesta. U zatvorenom prostoru preporučuje se omogućiti isključivo sjedeća mjesta.


Foto: WeLoveSound Open Air, Jarun, Zagreb
 
Ograničenje ukupnog broja posjetitelja

Najveći broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u zatvorenim i na otvorenim prostorima, uz poštovanje preporučenog fizičkog razmaka od 1,5 metra među posjetiteljima, organizator će odrediti sukladno veličini prostora i vrsti događaja. U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima ili organizaciji događaja s većim brojem sudionika zatražit će odobrenje od ministarstva nadležnog za kulturu, a koje će po potrebi konzultirati Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Sva događanja kao i planirani broj sudionika ovisit će o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Kompletne preporuke o održavanju higijene i fizičku udaljenost, ograničen broj posjetitelja pogledajte ovdje

Postavlja se veliki upitnik tko će biti spreman pridržavati se apsolutno svih navedenih mjera i kako će to u konačnici izgledati na terenu. Ostaje za vidjeti!

Članak se ažurira…

KLUBOVI
Još uvijek nema informacija kako i na koji način će u sklopu ovih mjera moći raditi i klubovi. Za sada još nisu izdane upute oko otvaranja noćnih klubova (u zatvorenom prostoru).
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2