Skip to main content
  • 26.12.2022.

Ovih 10 hrvatskih producenata imaju najtraženije trake na Shazamu

Već smo otkrili najslušanije hrvatske producente na Spotifyju i SoundCloudu, a sad je došlo na vrijeme da saznamo koga se najviše “shazamira” uz pomoć platforme za analitiku Viberate.

Piše: 

Već 20 godina Shazam pomaže u otkrivanju glazbe kojoj ne znamo ime, a u 2022. uz pomoć te aplikacije brojni partijaneri diljem svijeta su tražili imena traka hrvatskih producenata.

Najtraženiji hrvatski producent u 2022. po broju “shazamova” je Lost Sky. 683.6 tisuća puta njegove pjesme su bile tražene na Shazamu. Lost Sky je svoju karijeru izgradio preko No Copyright Sounds što je nekoć bio samo YouTube kanal, a danas je i poznata elektronička etiketa. Njegov zvuk krase elementi dubstepa, trapa i future housea.

Matroda, ponovno prati Lost Skyja. Kao i na Spotifyju, i po broju “shazamova” među hrvatskim producentima nalazi se na drugom mjestu s 111.6 tisuća traženja imena njegovih traka. Nagrada Ambasador, 19. mjesto na listi najboljih producenata prema 1001tracklistsu, vlastita večer na Amsterdam Dance Eventu, samo je dio onoga s čime se popularni zagrebački DJ i producent može pohvaliti.

Više od 70 tisuća puta, partijaneri su tražili ime trake Dalleriuma koji su treći najtraženiji hrvatski producenti na Shazamu. Jedan od trenutaka koje vrijedi istaknuti iz njihove 2022. je definitivno gostovanje u Las Vegasu u sklopu LMF Las Vegas festivala na kojem se američkom tržištu promovirala hrvatska elektronička scena.

Evo tko se još nalazi među 10 najtraženijih hrvatskih producenata na Shazamu:

4. Petar Dundov s 60.7 tisuća traženja njegovih pjesama

5. Tom Nucleus s 36.7 tisuća tisuća traženja njegovih pjesama

6. Moonsouls s 36.2 tisuća traženja njegovih pjesama

7. Alen Simple s 20.8 tisuća traženja njegovih pjesama

8. Nulix s 14 tisuća tisuća traženja njegovih pjesama

9. Vanillaz s 11.8 tisuća traženja njihovih pjesama

10. Kiso s 9.9. tisuća tisuća traženja njegovih pjesama

Iza njih slijede TWIIG, Pyero, Loreno Mayer, Shortwire, Egoless, Darko Kustura, Andomalix, Omega Drive, Mechanic Slave, Adoo i drugi.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2