Presjek kroz 6 festivala koji se održavaju na jedinstvenim lokacijama

Nedjelja, 08 Prosinac 2019

Naš Outlook festival koji se održavao u Puli, a od iduće godine je u Šibeniku i Tisnom našao se među 6 neobičnih festivala svijeta.


Portal EDM.com napravio je zanimljiv presjek kroz svjetske festivale koji se održavaju na jedinstvenim lokacijama, a evo koji su još događaji ušli u njegov izbor i zbog čega:1. Secret Solstice - Reykjavík, Iceland

Secret Solstice nije zasigurno neki tajanstveni festival. Smješten u Reykjaviku ne samo da se može pohvaliti prirodno spektakularnim krajolikom, već se zbog blizing Sjevernog pola odvija i za vrijeme ponoćnog sunca tj. festival traje uz gotovo 72 sata sunčeve svjetlosti tijekom svoja 3 dana održavanja. Secret Solstice nudi i dva sporedna, ali jedinstvena događaja - partijanje u ledenjaku i tunelu Lava. U ledenjak može stati stotinjak posjetitelja. Langjökull je drugi najveći islandski glečer, dok Lava tunel Raufarhólshellir prima oko 50 posjetitelja, a star je gotovo 5200 godina.
2. Les Dunes Électroniques - Mos Espa, Tunisia

Les Dunes Électroniques jedini je festival na ovom popisu koji je s "drugog planeta". Smješten u tuniskom dijelu pustinje Sahare. Les Dunes Electroniques odvija se u Mos Espa, mjestu gdje je sniman slavni film "Star Wars". Ovdje DJ-evi vrte glazbu u krajoliku gdje se vide ostaci nastamba i instalacija korištenih za prikaz kuće djetinjstva Anakina Skywalkera.
3. Melt! Festival - Gräfenhainichen, Germany

Melt! Topljenje! Jedan od najvećih njemačkih festivala elektroničke glazbe. Održava se u Ferropolisu: grad željeza, ogromni muzej rudnika ugljena. Usred terena je pet apsolutno visokih rudarskih strojeva u koje raveri mogu ulaziti i plesati. To festivalu daje jedinstveno naočit industrijski imidž.
4. Lost & Found - St. Paul's Bay, Malta

Beach festival na Malti koji osim partijanja na plaži nudi i ples u nacionalnom akvariju, brodovima i dvorcima.
5. Outlook festival - Pula - Šibenik - Tisno

Outlook festival je petodnevni događaj koji se odvijao u rimskom amfiteatru - pulskoj Areni i utvrdi Punta Christo na poluotoku Štinjan. No, urednika ovog članka jako je impresionirala i nova lokacija Outlooka pa ga je i zbog toga dodatno uvrstio u ovaj izbor. Samo otvaranje festivala iduće godine održat će se u šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila; što je bio povod uvrštavanju na ovu listu.A dodajmo još i to da se festival odvija u predivnom The Garden Tisno resortu; after partiji u jednom od najljepših jadranskih plesnih open air oaza klubu Barbarella`s.
6. Envision Festival - Uvita de Osa, Costa Rica

Envison festival dugogodišnji je događaj koji se održava u džunglama južne Kostarike. Festival se ističe postavljanjem zelenog standarda za održivost, a partija se na netaknutim plažama, slapovima, kabanama, drvenim kućama. Dan počinje jutarnjom jogom, a onda kreće ples do zalaska sunca. Iduće godine ovaj festival slavi desetljeće postojanja.

Presjek kroz 6 festivala koji se održavaju na jedinstvenim lokacijama