Skip to main content
  • 24.03.2021.

Prezenteri koji su dodjeljivali priznanja na Ambasadoru

Upoznajte prezentere koji su dodjeljivali priznanja na petoj dodjeli nagrada Ambasador.

Piše: 

Ambasador je ovaj put pozvao ekipu kvarnerske i istarske elektronike koji su ostvarili zapažene rezultate svojim radom.

Boris Bjelica Bebetto iz Pule dodjeljivao je Hrvatske nagrade publike glazbenik, DJ, promotor, PR.. 1980 imao prvi javni nastup kad je puštao glazbu u osnovnoj školi na čajanci, projekti; Art & Music festival, Mtv Valkana Beach Festival, Monvi Centar Rovinj, Slurp!, Seasplash, Outlook, Dimensions, Radio Pula, Radio Maestral. Radio Rojc.

Samostalno i u duetu Denis & Denis, Marina Perazić je predvodila val elektroničke glazbe osamdesetih godina. S njom u duetu Regionalne nagrade publike je uručio Tomislav Nakić Alfirević, s 27 godina karijere na sceni. Osnivač dua Underground Sky s kojim izdaje za domaće i strane izdavače te dobitnik Porina za najbolji album elektroničke glazbe 2007. Kao DJ jedan je od bitnijih predstavnika riječke elektroničke scene; poznat i kao rezident na svim Valkana Beach festivalima i Fort Bourguignonu.

Željko Pendić, prisutan na nezavisnoj glazbenoj sceni više od dva desetljeća gdje je stekao iskustvo iz različitih krugova, ali i kutova gledišta. 2010. sa svojim prijateljima osniva Distune promotion, udrugu kojoj je glavni fokus glazbena kultura. Organizacija programa je glavni modus operandi, ali kako to biva, nije mu strana ni promocija kao ni produkcija. Dodjeljivao je Regionalne nagrade struke.

Vojko Mecena je prekaljeni riječki promotor i organizator glazbenih evenata, upleten u scenu više od petnaest godina kada je počeo organizirati ska i punk koncerte. Fokus interesa ubrzo mu se seli na drum&bass, te je kao MC na dnb partijima nastupao uz mnoštvo aktualnih imena scene i proputovao festivalima na obali. Ujedno je pokretač riječkog Basshaus programa koji već više od tri godine riječkoj publici donosi plesni britanski zvuk sa prljavim bassom. Dodjeljivao je Hrvatske nagrade struke.

Cyborgix 4E75 pionir elektroničke glazbe iz Rijeke i njegova dugogodišnja suradnica Jazzy u otkačenom nastupu dodjeljivali su također priznanja u kategorijama Hrvatske nagrade struke. Cijelu dodjelu mogli ste pratiti i u Livestreamu, a snimku pogledajte niže.


 

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk