Skip to main content
  • 13.02.2020.

Prošlo je pola stoljeća od rođenja klupske institucije Saloon

Jučer se slavilo pola stoljeća zagrebačke klupske institucije "Saloon" koja je nastala još u doba bivše Jugoslavije.

Piše: 


Tom prigodom na svom Facebooku zanimljivim tekstom uz nekoliko fotografija obratio se Darko Juranović poznatiji nam i kao D`Knock, jedna polovina projekta PlayOne, a mnogi ga znaju kao frontmana grupe ET.

"Danas legendarni zagrebački klub "Saloon" slavi 50. rođendan. Prvih pola stoljeća kluba koji je jedna od naljepših zagrebačkih urbanih legendi.

Moji prvi izlasci, ostvarivanje poznanstva s jednom, mogu slobodno reći, kvalitetnom generacijom, koja je obilježila moje odrastanje… prva veća društva, prve ljubavi, prvi veliki partyji, koji se i dan danas pamte.

Utorak, srijeda, četvrtak, petak, subota, nedjelja… svaki taj dan je bio jak za izlazak u Saloon.

U Saloonu nam je DJ Igor Primec kao tada nepoznatim klincima (ET), prvi zavrtio pjesmu u klubu, nakon što smo došli s premijere s Hamedovog Disco Shocka na radiju Sljeme. Pa Anđelko Petek – DJ iz Saloona je na sve strane lobirao i gurao kazete od ET-ja i spojio nas je s etabliranim ljudima iz show bizza.

Koliko smo samo promocija tamo imali. Koliko je velikih događaja Saloon imao gdje sam osobno ili tada kao član popularnog benda bio kao gost.

Pa koncerti ET-ja u Saloonu, pa nastup s Dinom Dvornikom… koliko druženja do jutarnjih sati. 2003. god. smo DJ Fresh Jay i ja u suradnji s Renatom Krikšićem radili u Saloonu klupsku večer petkom "Silver Blue", koja je imala i svoj CD… promovirali smo hrvatsku i stranu hip hop, r&b i house glazbu i naše izvođače.

Maru Srezovića znam još dok je bio mladi dečko, uvijek nasmijan… poslije čovjek koji se trudi i bori nastaviti voditi veliko naslijeđe tog legendarnog branda. Borio se onda, bori se i danas i to zaslužuje naklon i respect. Sjećam se svih ljudi koji su bili vezani za Saloon (Vlaho, Papo, I. Fistrić, S. Cvikić, svih redara, svakog DJ-a pa čak i nekih konobara).

Saloon je ispisao jednu od najljepših priča mog odrastanja i bio je njezin nezaobilazni dio.", ističe Darko Juranović.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2