Skip to main content
  • 20.10.2019.

Raritetni zapisi i slike sa našeg 5. rođendana u splitskom Metropolisu

Pet godina postojanja, 28. siječnja 2006. proslavili smo u kultnom splitskom okupljalištu urbane publike, klubu Metropolis, a gost je bio predstavnik "Iberican sounda", DJ Chus iz Španjolske.

Piše: 

Party je privukao preko tisuću posjetitelja koji su oduševljeno plesali na ritmove house glazbe, tj. unikatnog Iberican Sounda koji je DJ Chus predstavljao kroz svoj label Stereo Productions (različite vrste house glazbe od vocala, deepa do afro housea, tribal housea, progressive housea).

Uz gosta iz Španjolske nastupili su Citizen Simm i DJ Pille, (kasnije Milan Pivalica, a sada nastupa u Live duetu AM:PM), dok je za vizualizacije bio zadužen VJ Xplode (sada nastupa kao DJ Dubok).

Intervju sa DJ Chusom izašao je 26. siječnja u Slobodnoj Dalmaciji, da bi odmah nakon partija novinarka prenijela dojmove sa velike fešte sa dalmatinsku elektroničku glazbenu scenu sa naslovom: "Energijom pozitive od sumraka do zore".

Pogledajte šarolike fotografije iz okosnice splitskog noćnog života na Gripama. Novine, televizija, radio stanice svi su izvještavali sa ovog jedinstvenog događaja kojim je utrt put ka razvoju jače Klubske scene. Neke od ovih fotki moći ćete uskoro vidjeti i uživo!

Nešto više od 13 godina nakon toga Klubska scena i sama hrvatska i regionalna scena sve su snažnije upogonjene brojnim kreativcima koji su otpustili kočnice i prepustili se svom feelingu; festivalska industrija stavila nas je na mapu svijeta, a domaće snage znale su to iskoristiti za razvoj cjelokupne scene. Najbolje je kad se priča razvija iz samog entuzijazma i ljubavi, jer tada nastaju projekti od vitalnog značaja za scenu.

18 godina u kultnom Aquariusu

U petak, 15. studenoga pripremamo novi epski događaj na kultnoj lokaciji zagrebačkog Aquariusa. Program nastaje kreativnim djelovanjem više od 40 kreativaca (DJ-a, producenata, live actova, glazbenika, umjetnika, inovatora, tvoraca izdavačkih kuća, promotora), a svi oni tvore danas Kulturnu i kreativnu industriju. Posjetite nas u Aquariusu jer pripremamo "More Than Clubbing" aka proširenu dimenziju clubbinga.

Cilj projekta

Potaknuti na pozitivne promjene u društvu kroz stvaralaštvo, povezivanje kreativaca i razmjenu ideja. Kroz nekoliko dana objavljujemo i fazu 3 izvođača kao i kompletan More Than Clubbing program. Standard ulaznice po 70 kn u prodaji su do kraja listopada ili do isteka zaliha na Entrio ili na ovim prodajnim mjestima.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2