Skip to main content
  • 10.10.2019.

Svjetski dan mentalnog zdravlja – online priručnik za osobe unutar elektroničke scene

Na današnji dan, 10.listopada, svjetski je dan zdravlja a AFEM je povodom toga izdala priručnik za mentalno zdravlje za ljude koji rade unutar industrije.

Piše: 

The Association For Electronic Music (AFEM) ima želju sa priručnikom educirati, pružiti praktičnu pomoć te  destigmatizirati pojam mentalnog zdravlja na elektroničkoj sceni. Problemi mentalnog zdravlja mogu pogoditi bilo koga, a kod naše industrije i specifičnog načina života koji dolazi sa njom, nekada je teško uočiti simptome i probleme na vrijeme. Nadaju se kako će uz priručnik ljudi moći pomoći sebi ali i drugima.

The Electronic Music Industry Guide To Mental Health” podijeljen je u dijelove kojima žele pokriti sve apsekte života u industriji: anksioznost, depresija, alkohol, zloupotreba droga/ ovisnost, loš balans između posla i slobodnog vremena te važnost sna. Dobio je veliku medijsku pozornost na glazbenim konferencijama diljem svijeta poput IMS Ibiza, Amsterdam Dance Event (ADE) i drugih gdje se raspravljalo o suočenosti sa problemima ali i potencijalnim rješenjima.

Priručnik na engleskom jeziku možete pročitati online i/ili skinuti ovdje.

 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2