Skip to main content
  • 10.10.2019.

Lider regionalne scene Valentino Kanzyani vrti za punoljetnost Klubske

Da možeš klizati vremenskom strelicom kao lubricirani, sadašnjošću neograničeni, plesni entitet i da navratiš preko granice sa susjednom nam Slovenijom i uletiš u pokoji klub sredinom 90-ih šanse su da je za pultom nitko drugo do Valentino Kanzyani.

Piše: 


Gospodin Kanzyani stoji u srcu početaka i zigote onoga što je kroz prethodnih dva i pol desetljeća nabujalo kao slovenska techno scena, pod kožom zemlje napajano krvnim žilama glazbe koja je lila iz kulta Ambasade Gavioli.

Pa beskonačne noćne seanse i impresivnu tehniku sviranja na 3 decka pod prstima kasnije, pod Recycled Loops pseudonimom, nastaje i prva službeno izdana traka u suradnji s još jednim slovenskim elektroničkim plemićem Umekom te istoimeni label koji inspirira druge koji se pridružuju krdu ovog svježeg funky techno zvuka, a 2001. nastaje i sestrinski label Earresistible za one koji više gravitiraju San Francisko i UK tech houseu.

U nisku uspješnih albuma, EP-ja i kolaboracija Kanzyani je upisao uspješne radove na Cadenza Records, Intec-u i M_nus dok produkcije plešu na spektru od house ado tribal techna, a u sasvim svojoj remix estetici uhvatio se i radova glazbenika kao što su Carl Cox, John Acquaviva, Paul Woolford, Ken Ishi, Natan Fake, Shlomi Aber, Wally Lopez, Chus & Penn, Mark Ambrose, Felipe Valenzuela & Dani Casarano, Vinyl Speed Adjust

Majstor pulteva i vinilolog, 2005. osniva i vlastiti vinyl-only Jesus Loved You label koji služi kao vod kojim kreativniji aspekti ličnosti, glazbe i osobnih projekata nalaze put do uha. 2007. sjeo je na 75. mjesto DJ Magove liste Top 100 globalnih DJ-a i proveo 8 sezona na bijelom ibiškom pijesku, a upravo u ovom španjolskom glazbenom raju rađa se i Next Wave party serijal posvećen mladim umjetnicima koji su tada tek izranjali i trebali prostor da pokažu što mogu te su neke od prvih koraka ovdje učinili baš Praslea, Alexandra, Dan Andrei, Binh, Nicolas Lutz, Francesco del Garda, Onur Ozer

2014. je stigla s potragom za mirom i povratkom na mjesto gdje je sve započelo. Pa rodna gruda koja pruža utjehu od nakrcanih touring rasporeda još jednom ima u njedra svojega za svoje i rađa se Luckison kolektiv kao duhovni savez istih, individua koje dijele iste strasti i vrijednosti za slovensku scenu, koji vole beskonačne sate na flooru i povezuju scenu u čvrsti konop s jednom vizijom, užitkom slušanja i bivanja u glazbi.

Luckison je tako nakon nekoliko plesnjaka postao i label čije prvo izdanje je plod zajedničkog rada kolektiva te je jednostavno nazvano "Luckison", kako bi fokus ostao na glazbi kao iskustvu, a ne na skeniranju imena kroz čije glave i ruke je došla u svijet. I u sadašnjosti, toliko vremena nakon prvih deckova i izdanja, čini se kao da je sve na početku, jednako novo i otvoreno kao kada su prvi zvučnici zarežali u Ambasadi.

S uhom za svježe ideje i umjetnike, s tendencijom povezivanja nepovezivog i vječnim optimizmom istraživača, Valentino nastavlja dalje. Gdje je lokacija toga dalje, ne znamo, ali zasigurno znamo da neće biti dosadno. Ta riječ jednostavno nije dio rječnika perpetualno zaljubljenih u ideju nečega većeg od sebe samog.

Pa kako vidiš svijet onakvim kakav jesi sam i tvoja Klubska, i dalje jednako zaljubljena kao dana kada je izašao prvi članak, za 18. rođendan kao meštra u centru mandale plesa 15. studenoga u klupskoj legendi kluba Aquarius zove baš Valentina. Zašto? Jer je više i jer trebamo ljude koji su više i jer trebamo i party koji je više. Pa tako pod "More Than Clubbing" zastavama stoje već objavljena dva vala izvođača – Valentino Kanzyani, Mayell, Forniva, Sergej Snooze, Mate Čeko, Legabyte Live, Lawrence Klein i IGZ.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing

Rane ptice i njihove ulaznice već su odletjele i sada sjede na mokrim jesenskim granama, no novi kontingent Standard upada te čeka na Entrio.hr za 70 novaca. Pozovi frenda i povećaj onu količina strelicu. Ne, nemaš popust, ali imaš frenda sa sobom. Za vas šetače – upadi žive i na fizičkim prodajnim mjestima.

Pa kao i obično, za one koji tek dolaze do priče i emocija oko rođendana da citiramo sami sebe. Pa kaže(mo):

20 000 članaka i 50 000 fotografija, bezbroj izvještaja, emocija, sjećanja i melodija kasnije, hvala svima koji su čitali, slušali, predlagali, igrali se s nama, plesali,  educirali se, podržali Ambasadora i ljude koji danonoćno kuckaju u backendu, prateći, istražujući, slušajući po javnom prijevozu, u automobilima, ne gaseći laptope i appove u podršku novih i svježih ljudi i programa koji nose našu scenu. Hvala vam što ste naši i što smo zbog vas bolji. Vidimo se u Aquariusu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk