Skip to main content
  • 11.04.2023.

Techno vjeverice Ambasade Gavioli – prvi dio

Postoji više definicija što su techno vjeverice i koja je njihova uloga na partijima

Piše: 


Danas rijetko susrećemo "techno vjeverice" dok smo ih od početka 90-ih, pa sve do prije 13-14 godina viđali često po partijima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Jedna naša forumašica i techno vjeverica koja se odvažila napisati članak o tome još 2007. ističe da se "vjeve" prepoznaju po tome što na njima "vrište boje" tj. luduju za kričavim bojama – ali ipak nije to kod svih isto.

Od frizura, do pierceva, tetovaža, načina odijevanja, i brojnih rekvizita poput duda, zviždaljki (obožavaju torbice na medeke, patkice, kravice itd, a šminkaju se po uzoru na maškare) – sve su to bili načini izražavanja partijanera tzv. techno vjeverica. Ovisno o spolu koristile su se ove kombinacije.

No, istina je da "vjeve" nisu slušale samo techno, već i druge vrste elektroničke glazbe. To dokazuju i fotografije iz 2008. s partija Joe T. Vanellija, Martina Solveiga, Erick Morilla, Jeff Millsa, Hernan Cattanea ili Chris Liebinga u Sloveniji. Kako vi definirate ovaj pojam?

Prepustimo se mi sada čarima techno vjeverica kroz fotogaleriju iz naše arhive, a njih smo i sami često susretali partijajući u katedrali elektroničke glazbe – Ambasadi Gavioli (Izola, SLO).

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.