Skip to main content
  • 11.04.2023.

Auf Wiedersehen – beogradski spoj Rock ’n’ Rolla i elektroničke glazbe

Beogradski bend kreira žanrovske fuzije, koje na prvi pogled izgledaju nespojivo

Piše: 

Auf Wiedersehen je beogradski bend nastao 2010. godine. Iza benda stoje tri člana, Miroslav Mišković, Milan Jakonić te Vladimir Dražić. Ono što krasi beogradski bend je unikatni zvuk kojeg članovi benda žanrovski opisuju kao “Kul Rok Da Pop”.

Kada se “Kul Rok Da Pop” rastavi, dobivamo sljedeće. Kul – minimalistički pristup, elektronika, ritam mašine i sintisajzeri. Rok – garaža, punk, rock ‘n’ roll, blues. Da – uvijek jasno i glasno. Pop – sve nabrojano spojeno s jakim grooveom.

Kombinacija elektroničke glazbe i rock ‘n’ rolla, zapakirano u minimalistički pristup uz jake groove ritmove kulminiralo je objavom bendovskog albuma prvijenca objavljenog u 2016.

Beskompromisan pristup prema glazbi i stereotipima, stav je Auf Wiedersehena koji stvara repetitivne psihodelične rifove i elektroničke beatove koji donose mračni plesni karakter njihovoj glazbi. Jaki ritmovi, uz analognu ritam mašinu, sintisajzer, debele bas linije, gitare i procesirane vokale daju bendu prepoznatljiv zvuk.

Njihov drugi album “Hej bejbe” objavljen je u svibnju 2021., a članovi benda su za njega rekli “Ovaj album, drugi po redu, još jednom donosi ušima i tijelu slušaoca kombinaciju snažnog elektroničkog zvuka, plesnog groovea,rock ‘n’ roll gitara i vrištećeg garažnog feedbacka.”

Na live nastupima, bend stvara rave ‘n’ roll koji nastaje improvizacijom na pozornici. Auf Wiedersehen već godinama nastupa po Srbiji, dok su se u Hrvatskoj predstavili još 2017. u Pločniku. Potom su prošle jeseni gostovali u pulskom Kotaču i zagrebačkom Mastersu.

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2