Skip to main content
  • 5.01.2023.

Top 10 regionalnih producenata na Spotifyju po slušanosti u 2022.

Nakon analize hrvatskih producenata na Spotifyju uz pomoć alata za analitiku Viberate, došao je red da provjerimo situaciju u regiji

Piše: 

Lista najslušanijih regionalnih producenata izgleda ovako. Uvjerljivo, prvo mjesto slušanosti u regiji na Spotifyju drži Regard s 451.9 milijuna streamova.


Photo by Matthew Henry from Burst

Ovaj Kosovar proslavio se s trakom “Ride It” s kojom je dospio do radijskih etera i utabanao si put za buduća izdanja. Regard ima svoj prepoznatljivi house zvuk prilagođen radiju i široj publici.

Drugo mjesto po slušanosti u regiji ima Lost Sky, koji je ujedno i najslušaniji producent u Hrvatskoj s 113 milijuna streamova u proteklih 12 mjeseci. Talentiranog producenta krasi dubstep, trap, future house i bass zvuk kojeg kroz svoje trake često objavljuje na No Copyright Sounds etiketi.

S 54.3 milijuna streamova u ovoj godini, treće mjesto pripada The Beatshakersima. Elektronički duo iz Srbije ponajviše živi na staroj slavi jer njihove trake s početka 2010-ih prikupljaju najviše streamova. No tu je i nekoliko recentnih izdanja.

Ostatak liste najslušanijih regionalnih producenata izgleda ovako:

4. Galwaro s 53.6 milijuna streamova

5. Gramatik s 51.4 milijuna streamova

6. Matroda s 47.7 milijuna streamova

7. T3nzu s 32.3 milijuna streamova

8. San Pacho s 18.3 milijuna streamova

9. Dallerium s 17 milijuna streamova

10. UMEK s 14.5 milijuna streamova

Producenti koje još vrijedi istaknuti, a ušli su u klub “milijun streamova” su Divolly & Markward, Lucha, Zyce, Space Motion, Solar Kid, Marga Sol, Ricochet, Vindu,Billy Esteban, aelvis, Navigator, Drop G, SwitchBlade, Pessto i mnogi drugi…

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.