Skip to main content
  • 2.01.2024.

Upoznajte mladu i talentiranu fotografkinju Enoru Paolu kroz 20 fotki

Mlada zagrebačka fotografkinja nedavno je bila nominirana i za nagradu Ambasador u kategoriji “Kreativna event fotografija u regiji”.

Piše: 

Naslovna foto

naslovna fotka: Enora Paola

Enora Paola je mlada i talentirana fotografkinja, bazirana u Zagrebu koja je na sceni aktivna od 2017./2018. godine. Svoje prve fotografije s partyja je “okinula” na privatnim događajima i druženjima, nakon čega je krenula raditi s kolektivima poput Lagana Srijeda, NAMAZ events, Synesthesia

Nedugo nakon početnih avantura s fotoaparatom po partyjima, krenula je fotografirati za Depo klub odakle su joj se otvorila vrata i stvorile prilike za brojne druge suradnje. Prekretnica u karijeri Enore Paole je uslijedila 2020. nakon lockdowna kada su joj pozivi krenuli stizati sa svih strana.

2020. joj je donijela značajni umjetnički i osobni razvoj, a osim što je slikavala po klubovima i open-air partyjima u Zagrebu, iza objektiva ju se moglo uhvatiti u Rijeci, Varaždinu, Slavonskom Brodu te u susjednim državama poput Bosne i Hercegovine te Srbije.

Enora Paola je slikavala za portale poput Raveologija blog, Mixmag, SBEML, izdavačku kuću Aquarius Records te je radila s brojnim kolektivima na njihovim događajima poput Adria Beats, Grave, Greenlight Collective, Girls Night, HardBeats, Hihotik, HTTPS, Kongres Kolektiv, Mental, Miniwal, Shtagalj, Staple, Zagreb Calling… Ipak, kako nam otkriva najveću važnost daje svom malom, ali velikom kolektivu Underground d.o.o.

Kako je sama dugi niz godina bila na plesnom podiju i ispred objektiva, Enora Paola svoju inspiraciju pronalazi u ljudima i atmosferi. Upravo u inspiraciji, leži sami cilj njenih fotografija, a to je da se prenese emocija, pokret i sami doživljaj s partyja. Iako ističe da to nije lagan zadatak, mlada zagrebačka fotografkinja smatra da u tome uspijeva.

Za sami kraj, osim što nam je izdvojila svojih 20 fotografija, poručuje kako voli biti iza kamere te da se veseli budućnosti, karijeri i da priželjkiva suradnje na nekim “većim” događajima. Enoru Paolu možete zapratiti na Instagramu gdje možete otkriti više njenih fotografija.

sea star desk
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju