Skip to main content
  • 3.04.2019.

Veliko priznanje za video spot ABOP-a Right Now dolazi iz Berlina

Berlinski međunarodni festival Berlin Music Video Awards u svoju selekciju najboljih prošlogodišnjih spotova iz cijelog svijeta uvrstio je i video uredak u režiji Katrin Novaković za ABOP-ovu pjesmu 'Right Now'.

Piše: 


BMVA je međunarodni festival koji u fokus stavlja filmsku i video produkciju glazbenih spotova, a profilirao se u vodeći europski događaj za umrežavanje video i glazbene industrije. S obzirom da festival jedno oko drži na popularnim glazbenicima, a drugo na onim neafirmiranim, 'Right Now' se našao u selekciji s velikanima glazbene industrije kao što su Anderson Paak, Jon Hopkins, Modeselektor, Chase & Status, i Grammyem nagrađeni This is America Childish Gambina.

BMVA će se održavati u klubu berlinskom klubu Gretchen od 29. svibnja do 1. lipnja 2019. Sama nominacija na BMVA već je veliko priznanje za mladu redateljicu i bend koji posljednjih nekoliko godina stablino gradi karijeru na europskim pozornicama. 'Right Now' najavni je singl nadolazećeg drugog izdanja grupe ABOP za koji mix, produkciju i mastering potpisuje techno pionir Petar Dundov, a koji se očekuje na policama dućana krajem godine. Bend će i ove godine nastupiti na brojnim festivalskim pozornicama, a nastup na posljednjem Dimensionsu na tvrđavi Punta Christo bit će sigurno jedan od onih za pamćenje.

Naširoko prepoznata u sferi world music izričaja, hvaljena i višestruko nagrađivana etiketa Glitterbeat redovito nas uveseljava novim izdanjima. Lider, i osnivač etikete Chris Eckman na neprestanoj je misiji otkrivanja univerzalnog glazbenog jezika zanimljivih, te ponekad nedodriljivih kutaka svijeta. Ovog puta nam u distribucijsku mrežu stižu novi naslovi izvođača: Stella Chiweshe, Refree, Mekons, Ammar 808, Gaye Su Akyol, Bixiga 70, Fofoulah, Kel Assouf i Ustad Saami.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk