Skip to main content
  • 24.03.2015.

Giveaway: Knjige Algoritma

Algoritam je renomirani nakladnik, distributer strane knjige, multimedije i udžbenika za učenje stranih jezika, te ovom prigodom nagrađuje čitatelje ili čitateljice KS s dvije knjige zanimljivog sadržaja.

Piše: 


DRUKČIJA OD DRUGIH
Ova hrabra, duhovita, mudra i bespoštedno iskrena zbirka osobnih eseja potvrđuje Lenu Dunham – hvaljenu autoricu, producenticu i zvijezdu HBO-ovih Djevojaka – kao jedan od najoriginalnijih mladih talenata u književnosti danas.

U Drukčijoj od drugih Lena Dunham predočava iskustva koja mlada djevojka može doživjeti dok si krči put u životu: kako je to zaljubiti se, biti usamljena, imati pet kilograma viška iako jede samo zdravu hranu, dokazivati se u sobi punoj muškaraca dvostruko starijih od sebe, naći pravu ljubav, i ponajviše, kako je to imati hrabrosti da vjeruješ da baš tvoju priču vrijedi ispričati. Na pragu tridesete ona otvoreno, duhovito i s nepatvorenom iskrenošću i nevjerojatnom zrelošću piše o svemu što je do tada obilježilo njezino sazrijevanje – o bolnim vezama, (samo)kritikama i preispitivanjima, nesavršenom tijelu, psihičkim lomovima i nestabilnostima, pravim prijateljstvima i njihovoj snazi, o obitelji i djetinjstvu – uvijek iz svog originalnog, svježeg rakursa.

O prvom djevojačkom seksu i seksu koji nije nimalo ispunio njezina očekivanja, o neopisivoj slabosti prema ne baš finim muškarcima – dečkima koji su usavršili “dinamiku nepoštovanja” koja je nju silno intrigirala, o napadajima panike i opsjednutosti bolestima i smrti, o ženskim organima i orgazmima, o dijetama i psihoterapijama – sve su to motivi djevojke “koja je ozbiljno naumila imati sve”.

NEPREŽALJENA MOLLY MARX

Neprežaljena Molly Marx dijelom je krimić, dijelom ljubavna priča, a kao cjelina roman koji će vas potaknuti da zavirite u najdublje kutove svoje duše. Činjenica da je Molly pritom neodoljivo duhovita pomoći će da vam, usprkos mračnoj temi, do zadnje stranice osmijeh ne siđe s usana.

Molly Marx imala je trideset dvije godine kad je smrtno stradala pod sumnjivim okolnostima. To međutim nije nimalo umanjilo njezinjoie de vivre. Pitate se kako? Pa upravo je otkrila da je stigla u “ono poslije” i da od tamo zapravo može promatrati one koje je ostavila: Annabel, preslatku četverogodišnju kćer, svoju sestru blizanku Lucy, Kitty, jedinstvenu svekrvu i naravno supruga Barryja, plastičnog kirurga koji prema mnogim svojim pacijenticama razvija odnos koji je puno dublji od profesionalnog. I da, svog ljubavnika.

I dok ih Molly promatra, njezini najbliži pokušavaju otkriti je li njezina smrt bila nesreća, samoubojstvo ili pak ubojstvo. Posljednji put viđena je živa kad se uputila na vožnju biciklom u Riverside Park, a tijelo su pronašli na obali rijeke Hudson. Pitanja je mnogo: je li se otišla susresti s nekim? Je li sama okončala život zbog nekih, samo njoj znanih razloga? Ili je jednostavno izgubila nadzor nad biciklom? I dok policija ispitujući ljude koje su je poznavali pokušava doći do odgovora, i sama Molly se vraća u prošlost i razmišlja o tome kako je došlo do nesretnog kraja: o svom pomalo kompliciranom braku, o uspješnoj karijeri urednice u časopisu i o neodoljivom kolegi koji ju je privukao.

Algoritam i Klubska Scena nagrađuju dvoje čitatelja/čitateljice sa slijedećim nagradama:

1. nagrada – knjiga "Drukčija od drugih"

2. nagrada – knjiga "Neprežaljena Molly Marx"

Da biste sudjelovali u nagradnoj igri potrebno je slijedeće:

1. U FB komentaru ispod ovog članka napisati i tagirati nakladnika koji poklanja knjige

2. Pozvati prijatelje da lajkaju Vaš komentar, te ostvariti najmanje 20 ili više lajkova

3. Svi čitatelji/ce sa točnim odgovorom, te najmanje 20 ili više lajkova kandidati su za osvajanje nagrade.

4. Dobitnika bira KS metodom slučajnog odabira, a sretnika/cu ćemo objaviti u subotu 28.03.2015. u 18h.

soul gravity desktop
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju