Skip to main content
  • alt
  • 19.05.2014.

Glazbeni program Festivala tolerancije

Osmo izdanje Festivala tolerancije (JFF-Zagreb) održava se od 21. do 24. svibnja, a osim projekcija, predavanja, radionica, izložbi i raznih edukacijskih sadržaja nudi i glazbeni program.

 
Svake godine festival se trudi predstaviti što bolji glazbeni program s namjerom da se privuče što veći broj mlađe publike te da se javnosti predstave i dodatni glazbeni izričaji poput klezmer glazbe, nastale kao spoj različitih kultura i tradicionalne židovske glazbe, koja uz ritmove jazza stvara ugodan plesni ritam i dobru atmosferu.
 
Tako će u srijedu, 21. svibnja, u Vip clubu nastupiti Vita Mavrič & Akord Quartet te posjetitelje uvesti u svoj svijet etno židovskih šansona. Vita je priznata i poznata šansonjerka te dobitnica mnogih nagrada. Njezin novi projekt kolekcija je istodobno veselih i melankoličnih židovskih klezmer šansona, rezultat izbora iz mnoštva povijesnih i bezvremenskih pjesama koje sui male ključnu ulogu u razvoju europske glazbene kreativnosti.
{youtube}IiQsBPaJ2Uo{/youtube}
 
Dan dana kasnije na istom mjestu na rasporedu je party na kojem vas očekuju Joyce Muniz, Funk Guru & phillipe b2b i Lucija & Maja Pa b2b. Sredinom 90-ih Joyce se iz Sao Paula seli u Beč i upoznaje s bogatom glazbenom scenom. Već sa 16 godina posuđuje svoje vokalne sposobnosti Shanti Roots (Vienna Scientists) i I-Wolfu (Sofa Surfers/Klein Records). U suradnji s Cusmos duom, 2008. godine izdaje sigle “Garoto” za Kruder & Dorfmeisterov G-sone, a njen prvi solo uradak pod imenom “Party Over There” postaje DJ Magov ‘electro single of the month’, dok su idući, “Bedstories” remiksirali Mr Ho i Cosmin TRG. Planetarnu popularnost postigla je  hitom “Back In The Days” na kojem je surađivala s reperom Baby Bamom iz Jungle Brothersa.
{youtube}EWJzNohpff0{/youtube}
 
Zatvaranje festivala najavljeno je za subotu, 24. svibnja, kada će u Klubu nastupiti Phillitchevanje (itch & phillipe) i Anto. Phillitchevanje je glazbeno opušteniji program u organizaciji dvojice CFSN DJ-a. Dijelimo dvije pojedinačne ulaznice, dvije za srijedu, dvije za petak i dvije za subotu, a sve što trebate jest ostaviti komentar s danom koji biste htjeli pohoditi. Dobitnike odabiremo slučajnim odabirom i objavljujemo u srijedu ujutro. Više informacija o samom festivalu potražite na www.festivaloftolerance.com.
 
 
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk