Skip to main content
  • alt
  • 19.05.2014.

Boiler Room stiže na MAD in Belgrade

Najznačajniji medij na svjetskoj elektronskoj glazbenoj sceni, Boiler Room, stiže na MAD in Belgrade drugog dana festivala, 25. svibnja, kada će šest sati uživo emitirati program s Labyrinth pozornice  ispred Muzeja suvremene umjetnosti.

 
U okviru ovog programa nastupit će najistaknutiji  srpski  DJ-evi među kojima su Marko Nastić, Tijana T, Jackie Dagger & Feloneezy, Dejan Milićević, Schwabe & DJ Brka, Vlada Janjić, X-Coast Live i 33.10.3402.  
 
Tijana T  poznata je po sofisticiranoj house i techno glazbi, nastupila je u legendarnom klubu Space na Ibizi, a nedavno je imala prvi nastup u čuvenom berlinskom klubu Berghain. “Mišljenja sam da su partyji u Beogradu, kao i velika većina aktivnih beogradskih DJ-eva neviđeni! Boiler Room, kao jedan od najutjecajnijih medija u svijetu elektronske muzike, odličan je kanal kojim ćemo pokušati svijetu da pokažemo barem dio onoga što domaća scena nudi”, rekla je Tijana.
{youtube}H3yZ-9bDVIQ{/youtube}
 
Marko Nastić je jedan od najutjecajnijih DJ-eva i producenata, kako na lokalnoj sceni, tako i u ovom dijelu Evrope. Glazbomse bavi još od tinejdžerskih dana, a posljednjih godina redovito nastupa u klubovima i na festivalima širom svijeta. “Mislim da je velika i važna stvar što Boiler Room konačno dolazi u Beograd i bit će mi čast da sudjelujem u prvom BR sessionu snimanom na ovim prostorima.”
 
Jackie Dagger & Feloneezy je sjajan dvojac koji čine dva mlada DJ-a i producenta dobro poznata domaćoj klupskoj publici. Osim što su osnivači Mystic Stylez ekipe koja pravi nabolje house, grime i footwork žurke, ova dvojica mladića su članovi internacionalnog Teklife DJ kolektiva. “Ovo je sjajna prilika da pred tako brojnom publikom pokažemo kako u našem gradu možete  naletjeti  na nevjerovatno dobru zabavu i kako Beograd, makar što se tiče glazbe, ne kasni u odnosu na bilo koji svjetski ili europski grad.”
{youtube}6bNGBKVOlgY{/youtube}
 
 
Dejan Milićević je veoma istaknuta figura na domaćoj sceni elektronske glazbe. Kao DJ počeo je raditi sa svega petnaest godina, a na sceni je već oko osamnaest. Kao član KneDeep kolektiva do sada je nastupao na svim značajnim zbivanjima, festivalima i klubovima u zemlji i regiji. “Boiler room, ključajuća muzika, prijatelji, u mom gradu zbiva se neviđen festival! Rekao bih čak savršen, ali, to je samo moje mišljenje. Pozdrav svima koji će nas slušati!”
 
Schwabe & DJ Brka članovi su poznatog party kolektiva Disco Not Disco. Ova ekipa u svom zvuku kombinira najrazličitije žanrove elektronske muzike, a poznati su po izrazito melodičnim, inteligentnim i dubokim DJ setovima i odličnoj plesnoj atmosferi koju stvaraju na svojim partyjima.  “Uvijek smo se trudili da publika i DJ-evi koje dovodimo budu u prvom planu, a mi nekako u pozadini. Ovo je prilika da istupimo naprijed i zahvalimo svima koji su nas podržavali svih ovih godina.”
{youtube}M4JQm3I0dOI{/youtube}
 
Vlada Janjić je domaći DJ čije je stvaralaštvo od velike važnosti za razvoj srpskee lektronske glazbena scene. Tijekom svoje bogate DJ karijere nastupao je u svim značajnim klubovima, uz brojna internacionalna gostovanja u klubovima kao što su Watergate, Panoramabar, Ultraschall, Batofar, Flex, Propaganda i mnogi drugi. 
 
X-Coast je jedan od trenutno najinspirativnijih projekata lokalne scene, a njegova glazbena produkcija vratit će vas u zlatno doba elektronike iz 90-ih godina prošlog stoljeća. “Čestitamo, Boiler Room, stigli ste na Otok! Mi sa X-Coast ćemo se pobrinuti da ovako značajan datum bude ispunjen uzbudljivim i prirodnim zvucima našeg staništa. Dobrodošli!”
{youtube}9M_glIj-bNI{/youtube}
 
33.10.3402 je glazbeni projekt jednog od najtalentiranijih mladih DJ-eva i producenata na domaćoj sceni. Njegovi setovi su duboki, inteligentni i originalni, s pažljivo biranom glazbom iz različitih žanrova elektronike. Koliko je blagoslovljen onaj tko nastupa na Boiler Roomu? Takav jedan je kao drvo zasađeno blizu potoka; ono donosi plod u sezoni i njegovi listovi nikada ne venu, a svaki projekt uspije! – poetski je dodao ovaj momak.
 
 
Ulaznice za dvodnevni MAD in Belgrade festival nalaze se u pretprodaji na svim prodajnim mjestima Eventima u Srbiji i regiji, i to po cijeni od 1.200 RSD za jednodnevnu, odnosno 2.000 RSD za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.
 
soul gravity desktop
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju